17.2 C
Chișinău

CEC a anulat decizia de a înregistra grupul de inițiativă pentru susținerea lui Vasile Tarlev. Care e motivul invocat | VIDEO

Încă un pretendent la funcția de președinte al țării riscă să nu ajungă în cursă. Comisia Electorală a anulat decizia de a înregistra grupul de inițiativă pentru susținerea lui Vasile Tarlev. Motivul invocat de CEC este că grupul de inițiativă, care anterior a fost înregistrat de CEC, a colectat semnături „sub bannerul partidului politic „Viitorul Moldovei””. Tarlev însă intenționează să candideze independent la alegerile din toamna acestui an.

Fostul prim-ministru, susținerea pentru care a anunțat-o Partidul Comuniștilor, nu s-a expus deocamdată cu privire la decizia CEC-ului.

Anterior, CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatei independente Ludmila Corsun, după ce membrii comisiei au constatat că ea nu cunoaște limba română la nivel corespunzător.

De asemenea, Comisia a refuzat să înregistreze și grupul de inițiativă ce ar fi urmat să colecteze semnături în susținerea lui Valeriu Pleșca, candidat PSDE. Autoritatea electorală a constatat că ședința Consiliului național politic al Partidului Social Democrat European, la care a fost desemnată candidatura lui, nu a întrunit cvorumul. În plus, atunci când a depus actele, Pleșca era încă președinte al unui alt partid. Cei doi au atacat decizia la Curtea de Apel, dar instanța menținut refuzurile CEC.

Neînregistrată în cursa pentru prezidențiale rămâne și Victoria Furtună. CEC a amânat examinarea cererii de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatei, sub pretextul că ar exista mai multe neconfirmități tehnice.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE