23.2 C
Chișinău

Primăria Orhei, pregătită să compenseze în volum mai mare cheltuielile locuitorilor pentru apă. Tatiana Cociu: „Știu cât de important este ca prețul apei să fie accesibil pentru toți locuitorii noștri” | VIDEO

Primăria Orhei este pregătită să compenseze cheltuielile locuitorilor pentru apă în cantități mai mari. Despre aceasta a declarat astăzi primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta a subliniat că primăria depune toate eforturile pentru a atenua impactul acestei creșteri asupra bugetului familiilor, dar a menționat că stabilirea tarifelor nu se află în competența autorităților locale, ci în competența ANRE.

TATIANA COCIU, primarul mun. Orhei: „Deja de 5 ani, municipiile din țară, inclusiv municipiul Orhei, sunt lipsite de competențele privind stabilirea tarifelor pentru apă și canalizare. Aceste funcții au fost transferate ANRE. Numai această instituție stabilește prețurile pentru apă, bazându-se pe calcule economice și alți factori asupra căror, din păcate, noi, primăria și consiliul municipal, nu avem nicio influență. Totuși, echipa noastră depune toate eforturile pentru a controla cheltuielile pentru serviciile comunale. Știu cât de important este ca prețul apei să fie accesibil pentru toți locuitorii noștri. Prin urmare, acum lucrăm pentru a compensa o parte din cheltuielile fiecărui consumator din Orhei.”

Cociu a menționat că, datorită sprijinului primarului de onoare al Orheiului, Ilan Șor, municipiul compensează deja o parte din cheltuielile pentru serviciile comunale, oferind fiecărui locuitor din Orhei 4 metri cubi de apă gratuit.

Primarul a mai informat că, după introducerea noilor tarife de către ANRE, fiecare locuitor va primi o nouă compensație.

TATIANA COCIU, primarul mun. Orhei: „În legătură cu introducerea noilor tarife de către ANRE, fiecare locuitor al Orheiului, din nou, cu sprijinul lui Ilan Șor, va primi o compensație de 6 metri cubi de apă. Și aceasta este doar prima etapă. În curând, echipa noastră va găsi soluții pentru compensarea unui număr mai mare de facturi pentru apă. Și sperăm că acest proiect va fi aprobat de consilierii municipali cât mai curând posibil.”

Primarul a reamintit și despre alte inițiative de sprijin pentru locuitori, cum ar fi suplimentul la pensie de 2000 lei, realizat datorită eforturilor lui Ilan Șor. Tatiana Cociu a subliniat că bunăstarea fiecărui locuitor al Orheiului este extrem de importantă pentru echipa municipală și că vor căuta orice modalitate de a ușura viața locuitorilor, continuând să implementeze sute de proiecte de infrastructură și sociale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE