23.2 C
Chișinău

Pavel Durov, transferat din custodia poliției în legătură cu pregătirile pentru interogatoriu la prima chemare și potențiala înaintare a învinuirilor | VIDEO

Pavel Durov, cofondatorul Telegram, a fost eliberat în Franța. Potrivit informațiilor din presă, judecătorul de instrucție a încetat detenția lui Durov în custodia poliției în legătură cu pregătirile pentru interogatoriu la prima chemare și potențiala înaintare a învinuirilor. Omul de afaceri a stat închis patru zile.

Durov a fost reținut pe aeroportul Le Bourget din Paris în 24 august. Procuratura capitalei franceze a declarat că businessmanul a fost închis pentru audiere în cadrul unui dosar deschis în 8 iulie „împotriva unei persoane fără nume” suspectă în 12 infracțiuni. Durov este bănuit de inacțiune în gestionarea platformei Telegram în legătură cu infracțiunile financiare și cibernetice comise prin intermediul acesteia, transmite Deutsche Welle. Perioada de reţinere preventivă a lui Durov a fost prelungită până la maximum 96 de ore posibile în astfel de cazuri, care a expirat în 28 august.

Cofondatorul Telegram are cetățenia Rusiei, Franței, Emiratelor Arabe Unite, dar și Saint Kitts și Nevis. Telegram a declarat anterior că respectă legile UE, inclusiv cea a Serviciilor Digitale, iar moderarea sa respectă standardele industriei și este îmbunătățită în mod constant. „Este absurd să pretindem că platforma sau proprietarul acesteia sunt responsabili pentru abuzarea ei. Aproape un miliard de utilizatori din întreaga lume folosesc Telegram ca mijloc de comunicare și ca sursă de informații importante”, a scris Telegram într-un comunicat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE