23.2 C
Chișinău

Autoritățile nu renunță la încercarea de a împiedica funcționarea GagauziyaLand? Incidentul cu o copilă în parcul de distracții a intrat în atenția deosebită a poliției | VIDEO

Au trecut două zile de la incidentul de pe un șantier de construcții din micro-sectorul de elită de la Botanica, iar pe paginile oficiale ale poliției nu a fost publicat nicio informație oficială despre caz. La întrebarea noastră adresată serviciului de presă a Poliției Capitalei, dacă a fost publicat vreun comunicat despre incident, am primit răspunsul că ”nu am publicat, dar am trimis informația acelor instituții media care au solicitat-o”.

Cu alte cuvinte, ceea ce s-a întâmplat în parcul de distracții GagauziyaLand a fost publicat imediat pentru publicul larg, în timp ce anunțul despre tragicul accident, în care șase persoane au ajuns în stare gravă la spital, a fost transmis doar pentru un cerc restrâns de jurnaliști.

La întrebarea de ce totuși nu a fost un comunicat public pentru toți și de ce persistă abordări diferite în aceste cazuri serviciul de presă nu ne-a răspuns.

Între timp, ministrul de Interne, Adrian Efros a declarat presei, după ședința de guvern de miercuri, că incidentul din parcul de distracții va fi investigat în cel mai serios mod și ar putea lua în considerare chiar închiderea complexului de agrement.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Noi am sesizat organele competente, Inspectoratul național de securitate în construcții și alte autorități. Vom avea un grup comun de investigații și vom veni cu concluziile ulterioare privind sistarea activității sau nesistarea activității GagauzLand.
– Cine face parte din această grupă?
– Ministerul de Interne, agențiile de specialitate în securitatea în construcții, în muncă. Vom avea un grup de lucru interinstituțional cu experți pentru a se expune pe acest caz”.

Reprezentanții parcului de distracții și conducerea autonomiei găgăuze au declarat în mod repetat că autoritățile centrale caută un pretext pentru a împiedica funcționarea GagauziyaLand.

Mai întâi la etapa de autorizare și construcție, prin inspecții interminabile care au împiedicat lucrările, prin întârzierea echipamentelor și atracțiilor la vamă, iar acum, când proiectul a fost finalizat în ciuda tuturor acestor obstacole, încearcă să oprească activitatea acestuia.

Potrivit politicianului Ilan Șor, cu sprijinul căruia a fost construit parcul din fonduri extrabugetare, aici, ca și în Orheland, toate distracțiile sunt gratuite. Prin urmare, parcul a fost foarte așteptat în Găgăuzia, iar în ziua deschiderii a fost vizitat de peste 50 de mii de oameni, care au venit nu numai din sudul țării, dar și din întreaga Moldovă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE