23.2 C
Chișinău

Anchetă, privind incidentul produs pe un șantier de construcții din Capitală. Patru dintre muncitorii căzuți de la înălțime, spitalizați | VIDEO

Cinci muncitori au fost internați la Institutul de Medicină Urgentă după ce au căzut, luni seara, de la etajul doi al unei clădiri de pe un șantier de construcții de pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al Capitalei. În urma incidentului, doi dintre ei au fost grav răniți, iar alți trei s-au ales cu răni mai ușoare. Totodată, un alt muncitor a refuzat spitalizarea. Despre asta a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

ALA NEMERENCO, ministra Sănătății: „Din toți acești cinci care au fost examinați în unitatea de primiri urgente, unul este cetățean al Republicii Moldova, patru sunt cetățeni străini. Două traume sunt mai grave, cu fracturi de coloană vertebrală, celelalte traume sunt mai ușoare, de asemenea cu fracturi, dar cu prognoze mai bune. Deci patru dintre ei sunt spitalizați la Institutul de Medicină Urgentă”.

De asemenea, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu a declarat că Inspectoratul de Stat al Muncii a pornit o anchetă, iar când va fi finalizată, instituția va anunța cauzele care au dus la producerea incidentului.

Potrivit poliției, totul s-a întâmplat pe un șantier, în timp ce muncitorii efectuau lucrări de betonare.

Presa scrie că ar fi vorba de teritoriul Satului German, manageriat de dezvolatorul Ceslav Ciuhrii. Omul de afaceri nu ne-a răspuns la apeluri pentru o reacție.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care s-a produs. De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice în construcții.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE