12.2 C
Chișinău

Sărbătoare pe cinste, de Ziua Independenței, la Bălți. Ilan Șor: „Moldova este casa noastră și nu vom permite nimănui să o distrugă” | VIDEO

Ziua Independenței a fost sărbătorită cu mare fast și la Bălți, aducând împreună locuitorii municipiului într-un eveniment plin de bucurie și distracție. Locuitorii orașului, de la cei mici la cei mari, s-au adunat în parcul „Victorie” pentru a marca a 33-a aniversare a independenței Republicii Moldova. Pentru cei mai tineri dintre participanți, parcul s-a transformat într-un loc magic, plin de animație și veselie. Copiii au fost încântați de diverse distracții, concursuri și animatori care i-au purtat în lumea poveștilor.

Nu au lipsit dulciurile, înghețata, vata de zahăr și popcornul, toate fiind oferite gratuit, pentru a adăuga un strop de magie sărbătorii.

În continuare, în ciuda piedicilor puse, atmosfera festivă a fost întreținută de o masă mare, plină de bucate tradiționale. Locuitorii și oaspeții orașului au fost invitați să se răsfețe cu mămăligă cu brânză și frigărui preparate la grătar, amintind de ospitalitatea deosebită a moldovenilor. Organizatorii evenimentului au dorit astfel să sublinieze și să celebreze tradițiile culinare care sunt parte integrantă a culturii noastre.

Oamenii s-au arătat impresionați de cele văzute și gustate.

„Foarte minunat, suntem bine dispuși. Copii sunt fericiți, părinții. Este foarte frumos, nici nu m-am așteptat.
– Dumnevoastră ați gustat ceva din deliciuri?
– Da. Am gustat. Foarte bune, fenomenale. Bravo”.

„Organizarea este foarte bună și mâncare la fel. Mulțumesc. Totul este bine și frumos”.

Cu prilejul sărbătorii, liderul Blocului politic ”Victorie” i-a felicitat pe toți cetățenii țării și a menționat, într-un video pe rețele de socializare că, acum independența țării, apărată de strămoșii noștri, este mai mult ca niciodată în pericol de a fi distrusă.

ILAN ȘOR, liderul Blocului politic ”Victorie”: „Puterea a trădat idealurile noastre, a vândut independența noastră pentru favorurile Occidentului, pentru promisiuni care au rămas doar vorbe goale. Acum, independența noastră este mai mult ca niciodată în pericol de a fi distrusă. Dar vom accepta asta? Vom permite altora să decidă în locul nostru ce se va întâmpla cu Patria noastră? Eu spun — nu! Nu vom sta deoparte și nu vom privi cum este distrus ceea ce au apărat strămoșii noștri. Vom lupta pentru dreptul de a ne decide singuri viitorul Moldovei, pentru demnitatea și libertatea noastră. Vrem ca pe 9 mai să fluture steagurile poporului care a învins fascismul, nu cârpele curcubeu din Uniunea Europeană. Vrem să alegem singuri cu cine să ne asociem și cu cine nu. Astăzi, trebuie să ne unim pentru a reda țării noastre măreția de odinioară. Moldova este casa noastră și nu vom permite nimănui să o distrugă. La mulți ani de Ziua Independenței, prieteni!”.

Finalul sărbătorii a fost marcat de o mega loterie, în cadrul căreia unde marele norocos a câștigat un telefon mobil. Evenimentul s-a încheiat cu o discotecă animată de artiști și animatori, aducând energie și distracție tuturor participanților.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE