17.7 C
Chișinău

Șanse muncitori au ajuns la spital cu diferite traumatisme. Noi detalii despre accidentul grav, produs pe un șantier de construcții din sectorul Botanica al Capitalei | VIDEO

Un accident grav s-a produs pe un șantier de construcții de pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al Capitalei. Șanse muncitori, cetățeni străini, au ajuns la spital cu diferite traumatisme, după ce au căzut de la înălțime.

Potrivit oamenilor legii, la faţa locului s-a deplasat imediat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor. În cadrul investigațiilor s-a stabilit că, în timpul lucrărilor de betonare a plașeului, de la etajul doi a complexului sportiv au căzut de la înălțime șase persoane.

Din declarațiile martorilor oculari, s-a stabilit că muncitorii care au căzut de la înălțime, erau în timpul programului de muncă, aceștia au fost transportați imediat la spital, pentru îngrijiri medicale. La fața locului a fost prezent reprezentantul Inspectoratului pentru Protecția muncii și reprezentanții Inspectoratului pentru Supraveghere tehnică în construcții și urbanism.

NATALIA STATI, purtătorul de cuvânt al IGP: „La faţa locului s-a deplasat imediat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor. În cadrul investigațiilor s-a stabilit că, în timpul lucrărilor de betonare a plașeului, de la etajul doi a complexului sportiv, au căzut de la înălțime 6 persoane. Din declarațiile martorilor oculari, s-a stabilit că muncitorii care au căzut de la înălțime erau în timpul programului de muncă, aceștia au fost transportați imediat la spital, pentru îngrijiri medicale. La fața locului a fost prezent reprezentantul Inspectoratului pentru Protecția muncii și reprezentanții Inspectoratului pentru Supraveghere tehnică în construcții și urbanism”.

Presa scrie că incidentul s-a produs pe teritoriul cartierului ”Satul German”, manageriat de dezvolatorul Ceslav Ciuhrii. L-am telefonat pe omul de afaceri pentru o reacție, dar acesta nu ne-a răspuns la apeluri.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care s-a produs. de asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice în construcții.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE