12.2 C
Chișinău

Mașina cu gustări gratuite pentru oaspeții de la sărbătoarea organizată la Gagauziyaland a fost reținuăe fără motiv de oamenii legii. Organizatorii evenimentului: „Înțelegem clar că este o comandă politică” | VIDEO

Evenimentele festive organizate de blocul politic Victorie de Ziua Independenței nu s-au lăsat fără obstacolele tradiționale din partea autorităților. Astfel, polițiștii au reținut mașina cu gustări gratuite comandate de parcul de distracții Gagaziyaland pentru oaspeţii evenimentele festive de Ziua Independenței Republicii Moldova. Iuri Cuznețov, consilierul başcanului Găgăuziei, a declarat pentru Canal 5 că Poliția a oprit automobilul furnizorului pentru transportul produselor alimentare în jurul orei 11 și acum vehiculul se află pe teritoriul Inspectoratului de Poliție Comrat. Potrivit oficialului, motivul reținerii nu a fost explicat.

IURI CUZNEŢOV, consilierul başcanului Găgăuziei: „Poliția din Comrat a oprit fără niciun motiv întemeiat mașina care transporta mâncare pentru Gagauziyaland. Cel mai probabil, au primit un apel telefonic. Înțelegem clar că este o comandă politică. Nu este prima dată când ne confruntăm cu un asemenea comportament obraznic al structurilor de drept față de cetățenii de rând ai țării noastre. Vreau să remarc că sunt toate documentele necesare pentru mâncare – facturi, certificate de calitate, contracte. Totul este și a fost oferit Poliției, pe care practic le-a ignorat. Am vorbit nemijlocit cu reprezentanta restaurantului care efectua livrarea. Nu i-au fost prezentate niciun fel de documente – niciun proces verbal despre confiscare, percheziție, inspecție, nimic”.

Deputatul blocului „Victorie” Alexandr Suhodolschi a încercat să obţină explicaţii de la Inspectoratul de Poliție Comrat. Dar alesul poporului a fost oprit la uşă.

Șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Comrat, Andrei Bolocan, a decis că poate să comunice cu deputatul chiar pe scări.

Alexandr Suhodolschi a spus că refuzul de acces al deputatului într-o instituţie de stat și de a furniza informații complete este o încălcare gravă a legii de către angajaţii forţelor de ordine. Reprezentanții Poliției nu au manifestat nicio dorință să se clarifice şi se pare că tergiversau special examinarea cazului.

ALEXANDR SUHODOLSCHI, deputatul blocului „Victorie”: „Nu m-au lăsat să intru în clădire, au folosit forța fizică ca să nu trec. Angajatul Poliției a amenințat că nu suntem veșnici, suntem temporari și așa mai departe. Consider asta ca pe o amenințare. Vedem ce face astăzi guvernarea. Și prin intermediul forțelor şi mijloacele pe care le au în mâinile lor, nu doar îi intimidează pe cei care vor dreptate, dar deja fac amenințări directe”.

Scandalul cu reținerea alimentelor pentru oaspeții parcului Gagauziyaland a fost unul cu mare rezonanță în societate.

ROMAN TIUTIN, fostul deputat al Adunării Populare din Găgăuzia: „Astăzi vedem cum regimul de guvernământ se răfuieşte cu oamenii simpli. Dacă el nu-i poate hrăni, să-i lase pe alții să o facă. Acţiunile regimului sunt un dezmăţ. Și cred că va fi evaluat la următoarele alegeri”.

Politologul Valeriu Ostalep, comentând reținerea produselor alimentare pentru oaspeții parcului Gagauziyland, a scris într-o postare, cităm: „Este o fază obligatorie înainte de pierderea puterii. Când, din cauza demenţei, prostiei și marasmului, lașităţii și fricii, confişti frigăruii și plăcintele. Anume asta fac în toate țările UE. Plăcintele sunt făcute în Rusia, am ghicit? Ccredeți-mă, au rămas săptămâni numărate pentru o asemenea putere”, a menționat Ostalep.

Canal 5 a solicitat comentarii de la șeful Direcţiei de poliție din Găgăuzia, Andrei Sîrbu, dar nu am primit răspuns la telefon şi mesaje. Fără reacţie au rămas şi adresările noastre la serviciul de presă al instituţiei, Inspectoratul General al Poliției, precum și la Agenția pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit martorilor oculari, angajații ANSA au fugit pur și simplu printr-o altă ieșire ca să dea explicaţii deputaților.

Între timp, consilierul bașcanului Iuri Cuzneţov a comunicat pentru Canal 5 că, în ciuda tuturor obstacolelor create de autoritățile centrale, autonomia va sărbători foarte bine, iar vizitatorii Gagauziyaland au beneficiat totuși de gustări gratuite dintr-un alt lot de produse care nu a fost confiscat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE