17.7 C
Chișinău

Concertele de 10 milioane de lei, organizate de Guvern în PMAN, lipsite de atenție din partea publicului: Imaginile surprinse luni, 26 august, de internauți și jurnaliști | VIDEO

Luni, 26 august, în piața Marii Adunări Naționale, s-a dat primul concert din lista celor trei anunțate de autorități cu ocazia zilei Independenței. Din scenă a răsunat muzica electronică a artiștilor Golan, Magic Flowers, Subcarpați și Andrew Rayel. Și, cu toate că manifestația se anunța a fi una de anvergură, la care era așteptat un număr impunător de admiratori ai genului, se pare că interesul publicului nu ar fi fost direct proporțional cu cheltuielile statului. Imaginile surprinse de internauți, dar și de jurnaliști la mai bine de o oră de la începutul spectacolului muzical, în principala piață a țării se plimbau câțiva cetățeni curioși și atât.

Și imaginile surprinse seara arată la fel – câteva zeci de melomani sau pur și simplu trecători constituia tot publicul venit la îndemnul autorităților și personal al premierului Dorin Recean.

Totuși, pe pagina de Facebook a Guvernului a fost publicată o serie de poze realizate profesionist, în care apare un număr mai mare de admiratori ai muzicii electronice. Ar putea fi vorba despre câteva sute de oameni, povestesc martorii. Întâmplător sau nu, anume în acest moment, cei adunați au fost surprinși de fotografiii de la Guvern.

Prima zi de petreceri cu ocazia sărbătorii Independenței nu s-a lăsat fără incidente. Doi bărbați, ambii cu de 25 de ani, au ajuns la Inspectoratul de Poliție, după ce au făcut abuz de alcool și s-au comportat agresiv în timpul evenimentului.

Precizăm că, pentru toate cele trei concerte organizate luni, marți și miercuri cu ocazia zilei independenței, din haznaua statului s-au cheltuit 10 milioane de lei, lucru criticat de oameni, care ne-au declarat că această sumă exorbitantă putea fi direcționată către proiecte sociale sau necesități stringente ale economiei. De asemenea, timp de trei zile, centrul capitalei este paralizat, iar transportul public se redirecționează pe artere adiacente, fapt care, potrivit locuitorilor crează mare disconfort.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE