11.2 C
Chișinău

33 de ani de Independență a R. Moldova! Dis-de-dimineață, deputați și membri ai blocului „Victorie” au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, în centrul capitalei | VIDEO

Conform tradiției, sărbătorirea Zilei Independenței Republicii Moldova a început cu depuneri de flori în centrul Chișinăului. De dimineață, Vasile Bolea, deputat și președinte al grupului parlamentar ”Victorie”, precum și deputații din blocul ”Victorie” Marina Tauber, Vadim Fotescu, Reghina Apostolova și membrii blocului Alexei Lungu și Pavel Verejanu au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care, la monumentul ”Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”.

VASILE BOLEA, deputat, președintele grupului parlamentar „Victorie”: „Aceasta este o dată importantă, o zi a independenței care ar trebui, de fapt, să ne unească poporul. Sper că vom obține o independență reală și o suveranitate reală. Sunt sigur că viitoarea putere nu va renunța la suveranitatea națională, iar deciziile importante pentru noi vor fi luate aici la Chișinău și nu undeva în țări străine”.

Marina Tauber, secretar executiv al Blocului politic „Victorie”, a subliniat că cetățenii moldoveni nu se pot simți independenți fiindcă „țara este condusă de administrații din UE și SUA”, menționând că acest lucru, împreună cu numeroasele împrumuturi și datorii, se adaugă la lipsa unui sentiment deplin de independență.

MARINA TAUBER, secretar executiv al Blocului politic „Victorie”: „Astăzi este o zi importantă, o zi de sărbătoare. În această zi ar trebui să simțim independența, dar, din păcate, în situația actuală nu o putem simți. În orice caz, în numele lui Ilan Șor și al echipei noastre, vreau să felicit întreaga țară, pe toți cetățenii cu această sărbătoare. Trebuie să înțelegem că independența noastră este munca noastră comună! Dragi cetățeni, orice s-ar întâmpla, țara noastră este cea mai frumoasă, oamenii noștri sunt cei mai buni, frumoși cu suflet, și căldură. Trebuie să păstrăm șansa de a fi independenți pentru generațiile viitoare. Trebuie să fim mândri de independența noastră, de suveranitatea noastră, de neutralitatea și individualitatea noastră. Limba noastră este moldovenească, țara noastră este Republica Moldova, noi suntem moldoveni. De la o zi la alta, trebuie să ne promovăm identitatea”.

Tauber a mai adăugat că ea și colegii săi din grupul parlamentar „Victorie” au elaborat și au încercat să implementeze numeroase proiecte de legi socio-economice menite să îmbunătățească viața cetățenilor, însă acestea au fost respinse de deputații PAS.

Cu toate acestea, unele dintre inițiative au fost deja implementate în localitățile gestionate de membrii echipei lui Ilan Șor, fiind vorba de raionul Orhei, autonomia Găgăuzia și Taraclia, dar și de circa 100 de localități din întreaga țară. Blocul „Victorie” a lansat o serie de proiecte de infrastructură și sociale și în municipiul Bălți.

Potrivit lui Alexei Lungu, reprezentant al blocului politic „Victorie” și liderul Partidului ”Șansă”, echipa blocului va continua să apere integritatea țării și să lupte pentru prosperitatea Republicii Moldova.

ALEXEI LUNGU, reprezentat al Blocului politic ”Victorie”: „Este o zi foarte importantă, care ar trebui să trezească un spirit puternic și patriotism în fiecare dintre noi. Fiecare din noi, în primul rând, ar trebui să se gândească la țară, iar în al doilea rând, la viitorul nostru, care, din păcate, în acest moment este distrus. Vom continua să continuăm să luptăm pentru integritatea noastră, pentru ca țara noastră să înflorească. Fiecare cetățean, indiferent dacă este moldovean, ucrainean, român, rus, evreu, găgăuz, bulgar, trebuie să sărbătorească această zi cu demnitate. Și nu doar în această zi, 27 august, să se gândească la țara lor”.

Menționăm că marți, de Ziua Independenței, Blocul politic „Victorie” a organizat un program de acțiuni la Orhei, Bălți și în Găgăuzia, în cel mai mare parc de distracții GagauziyaLand. Declaraţia de Independență a fost semnată de 278 deputaţi din 380 de parlamentari aleşi nominal, conform circumscripţiilor. În urma acestui eveniment, Republica Moldova a devenit un stat suveran şi independent.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE