13.3 C
Chișinău

Papa Francisc condamnă decizia Ucrainei de a interzice activitatea Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei | VIDEO

Papa Francisc a condamnat duminică, decizia Ucrainei de a interzice activitatea Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei. El a declarat despre asta în cadrul întâlnirii cu credincioșii, relatează Vatican News.

Pontiful a menţionat că urmăreşte cu durere luptele din Ucraina.

Reflectând la legea recent adoptată în Ucraina, simt îngrijorări cu privire la libertatea celor care se roagă, pentru că cel care se roagă cu adevărat se roagă permanent pentru toată lumea. Nimeni nu face rău când se roagă. Dacă cineva face rău poporului său, va fi vinovat de asta, dar nu poate fi considerat un rău faptul că el s-a rugat”, a spus Papa.

El a adăugat că „cel care vrea să se roage se roagă în biserica pe care o consideră a lui. Vă rog, nu trebuie să desființaţi direct sau indirect vreo biserică creștină: bisericile nu trebuie să fie atinse”, a subliniat Francisc.

Amintim că în 24 august, Volodimir Zelenski a promulgat legea adoptată anterior de Rada Supremă prin care este interzisă activitatea organizațiilor religioase controlate dintr-o țară care comite agresiune împotriva Ucrainei.

Această formulare, potrivit autorităților ucrainene, se referă la Biserica Ortodoxă Ucraineană, cunoscută anterior drept Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei. Aceasta are la dispoziţie nouă luni ca să demonstreze că nu are legătură cu Moscova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE