12.2 C
Chișinău

„Oamenii trebuie să aleagă un lider capabil, să schimbe viața fiecărui cetățean în bine”. Vasile Bolea, care şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte, la întrevederi cu activiștii blocului ”Victorie” din întreaga țară | VIDEO

La Orhei, Bălţi şi Comrat, Vasile Bolea, care şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la viitoarele alegeri din 20 octombrie, a avut întrevederi cu activiştii blocului Victorie. Conversația a fost deschisă şi sinceră. Despre problemele care afectează fiecare familie din Republica Moldova, despre cum în doar patru ani guvernarea și-a arătat deplina incapacitate de a gestiona țara, aducând populația la sărăcie. Că Moldova, de fapt, se transformă într-o colonie occidentală, unde interesele cetățenilor nu sunt luate în considerare. Și că în 20 octombrie trebuie să luptăm, iar victoria va da speranță tuturor cetățenilor Moldovei întrun viitor mai bun.

La Orhei a avut loc întâlnirea cu activiștii blocului Victorie din regiunile centrale ale Moldovei. Liderul Blocului Politic Victorie, Ilan Şor, l-a prezentat pe Vasile Bolea ca pe un coleg, camarad și prieten pentru care este dispus să-şi ia responsabilitatea.

Potrivit lui Şor, în cazul în care candidatul susținut de echipa blocului Victorie câștigă alegerile prezidențiale, în Moldova va începe o viață radical diferită.

ILAN ŞOR, liderul Blocului Politic Victorie; „Mai exact, prețul gazului de 1 leu va reveni în Moldova, pensiile vor fi de trei ori mai mari, mărfurile agricole vor fi exportate în Rusia. Energia electrică va avea un cost mizer, de cel puțin cinci ori mai ieftină decât în prezent. Drumurile voastre vor fi ideale și nu prost reparate, ca de obicei. Eu promit că viața cetățenilor țării mele va fi fericită și prosperă. Îi vom întoarce acasă pe cei plecați. Vom construi fabrici, uzine și întreprinderi în care le vom oferi oamenilor locuri de muncă bune cu salarii decente.”

Potrivit lui Vasile Bolea, după patru ani de așa-zisa „muncă” a guvernării în țară, tot ce a fost construit de-a lungul secolelor a fost distrus. Legăturile cu partenerii istorici au fost rupte, întreprinderile sunt date aproape gratuit străinilor, agricultura este în criză, iar Moldova este lipsită de susţinere – sunt impuse valori străine.

VASILE BOLEA, deputatul blocului Victorie: „Republica Moldova încă trece prin momente grele. În curând, în țara noastră vor avea loc alegeri prezidențiale. Acest eveniment este foarte important pentru poporul moldovenesc. Oamenii trebuie să aleagă un lider capabil să-și asume responsabilitatea, să schimbe viața fiecărui cetățean în bine. Astăzi ne confruntăm cu o sarcină dificilă – să nu pierdem statul, să-l păstrăm pentru generațiile viitoare, să păstrăm istoria acestei țări, cultura, limba, suveranitatea și capacitatea de a lua independent decizii legate de soarta noastră”.

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a spus că datorită eforturilor echipei lui Ilan Şor, Orheiul a devenit cel mai dezvoltat, sigur și confortabil oraș din țară şi aşa trebuie să devină toate localităţile din Moldova.

TATIANA COCIU, primarul municipiului Orhei: „Ceea ce am făcut la Orhei, ne dorim să fie extins în toată țara. Ne dorim ca toţi să se bucure de modul în care se dezvoltă localitatea lor. De asta, un alt punct important pe drumul nostru este susținerea unui candidat puternic, a unei persoane demne care va deveni ghid pentru toate orașele și satele Moldovei, iar locuitorii acestor localităţi vor vedea o dezvoltare asemănătoare cu cea din Orhei. Toți locuitorii țării ar trebui să trăiască așa cum trăiesc în Orhei.”

Secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului Victorie Marina Tauber, la întâlnirea de la Bălți cu activiști din regiunile de nord ale formațiunii politice, a spus că în 20 octombrie urmează ultima, cea mai grea bătălie, din care blocul Victorie trebuie neapărat să iasă învingător.

MARINA TAUBER, secretarul executiv al blocului Victorie: „Avem viitor. Avem toate posibilităţile și șansele de a câștiga. Am trecut de mai multe ori prin situații dificile, inclusiv la Bălți. Dar datorită sprijinului bălțenilor, reuşim să implementăm mai multe proiecte de infrastructură şi la Bălți. Urmează ultima bătălie, cea mai grea. Nu trebuie să lăsăm țara noastră să fie sfâșiată de cei care încearcă să o uzurpe. Suntem siguri că în 20 octombrie va apărea în Moldova acea persoană, acel președinte care va îndeplini cu adevărat toate promisiunile și care ne va salva țara. Vasile Bolea este o persoană puternică, un profesionist și suntem mândri de această nominalizare și îl sprijinim cu întreaga echipă.”

Deputații Blocului „Victorie”, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, au subliniat că Moldova a fost adusă la disperare și a venit timpul să ne salvăm patria.

IRINA LOZOVAN, deputatul Blocului „Victorie”: „Societatea noastră de astăzi este profund divizată în „oameni buni” și „oameni răi”. Astăzi, cineva devine milionar, iar altcineva nu a mai primit un salariu de opt luni. Săracii noștri lucrători feroviari, săracii noștri pensionari, săracii noștri tineri care sunt forțați să părăsească această țară. Acest Guvern a făcut tot posibilul în patru ani pentru a-și expulza propriul popor din țara natală”.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputatul Blocului „Victorie”: „Urmează alegeri, care vor fi într-adevăr decisive pentru Moldova. Acum, împreună cu dumneavoastră vom decide dacă va exista Republica Moldova, dacă poporul moldovenesc va continua să existe, dacă vom trăi pe propriul nostru teritoriu, dacă vom avea pace, dacă vom avea prosperitate”.

La Comrat, Vasile Bolea s-a întâlnit cu activiștii blocului „Victorie” din regiunile de sud ale Moldovei. Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a subliniat că în spatele lui Bolea nu sunt doar oameni care gândesc la fel, ci o echipă puternică de profesioniști care îl vor conduce spre victorie.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „Sunteți atât de mulți. Iar noi suntem puterea. Cu această echipă mergem în această luptă. Nu este o luptă ușoară, cu toții înțelegem asta. Dar este o luptă în care blocul „Victorie” trebuie să câștige, după care, într-adevăr, republica noastră Moldova va trăi într-un mod nou. Suntem o națiune puternică și vom avea un președinte puternic în spatele nostru. Omul este inteligent, experimentat, profesionist, cunoaște problemele tuturor din Moldova și știe cum să le rezolve. Și cel mai important, are în spate o echipă profesionistă, o echipă care îl va duce la victorie”.

La evenimentul de la Comrat au participat și membrii grupului parlamentar „Victorie”.

VADIM FOTESCU, deputatul Blocului „Victorie”: „20 octombrie nu este doar despre alegerile prezidențiale și nu doar despre acest pseudo-referendum. Acest referendum și aceste alegeri vor marca drumul nostru alături de dumneavoastră pentru următorii patru ani și, sper eu, pentru mult mai mult timp. Este o cale între pierderea independenței țării, stagnarea ei sau parcurs independent, o politică externă clară și dezvoltare. Dezvoltare pe care echipa noastră a demonstrat-o deja de mai multe ori în țară – la Orhei, la Taraclia, în Găgăuzia, la Bălți. Și anume această dezvoltare suntem gata să o integrăm la nivelul întregii Republici Moldova”.

Participanții la întrunire au remarcat într-un glas că principala prioritate de stat a noului președinte al țării trebuie să fie viața decentă a cetățenilor. Echipa blocului „Victorie” înțelege ce responsabilitate este să ridice Moldova practic din genunchii, care a fost pusă de actuala guvernare la îndemnul curatorilor occidentali. Dar, după cum a subliniat Vasile Bolea, „toți împreună, cu dragoste de țară și cu credință că viața în Moldova poate fi alta, vom reuși să facem patria noastră prosperă și fericită”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE