12.2 C
Chișinău

Numărul de îmbolnăviri de COVID-19 este în creștere, iar, din cauza virusului, președintele țării va lipsi de la ceremoniile de Ziua Independenței. Cu toate acestea, activiștii PAS îndeamnă lumea să meargă la concerte în PMAN: „Să venim în număr foarte mare” | VIDEO

Președinta Maia Sandu s-a infectat cu virusul Covid și nu va putea participa la evenimentele dedicate sărbătorilor naționale. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintă într-un live postat pa pagina sa de Facebook.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: „Eu, din păcate am luat Covid și nu voi putea participa la evenimentele publice de astăzi și de mâine. Eu mă simt bine și nu am alte simptome decât că mă simt puțin mai obosită ca altă dată. Dar pentru a nu crea riscuri pentru altă lume voi sta izolată în următoarele câteva zile”.

În ciuda îmbolnăvirii șefei statului și a creșterii numărului de infectări în Capitală, activiștii PAS îndeamnă lumea să meragă pe 27 august în numără cât mai mare la concertul din Piața Marii Adunări Naționale.

„Dacă doamna președinte s-a îmbolnăvit de Covid și nu poate fi prezentă la Ziua Independenței, la aceste evenimente frumoase care urmează, haideți noi să venim, în semn de solidaritate, în număr foarte și foarte mare în PMAN”.

Asta în timp ce printre principalele recomandări ale medicilor, adresate oamenilor, pentru a scăpa de infectare, este să evite întrunirile, aglomerațiile și să păstreze distanța socială.

În ciuda acestui fapt, și două instituții ale statului au făcut apel pentru participarea la întrunire. Cancelaria de Stat a expediat o scrisoare ministerelor și instituțiilor publice din subordinea Guvernului prin care le-a chemat în centrul capitalei în cele trei zile de sărbătoare și, mai mult decât atât, să distribuie invitația către instituțiile din subordine și subdiviziunile teritoriale.

Iar Ministerul Învățământului a expediat o scrisoare organelor locale de specialitate în domeniul învățământului cu solicitarea de a aduce și copii în centrul Chișinăului. Acestora li se cere să informeze instituțiile de învățământ din subordine ca angajații, elevii și părinții acestora să se alăture Guvernului și să participe la evenimentele organizate pe parcursul celor trei zile.

Am telefonat pentru confirmare și mai multe informații la unele direcții raionale de învățământ, dar nu ni s-a răspuns la apeluri.

Menționăm că, în ultima săptămână, doar în municipiul Chișinău au fost depistate 630 de cazuri noi de COVID-19, iar în ultima perioadă, rata de îmbolnăvire cu COVID este în continuă creștere la nivel național. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății nu consideră necesar să declare stare de urgență și critică.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE