12.2 C
Chișinău

Nervi întinși la maxim, în Capitală. Aglomerație în stațiile de așteptare și ambuteiaje kilometrice, din cauza restricționării circulației transportului public de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt: „Oamenii trebuie să ajungă acasă” | VIDEO

Nervi întinși la maxim de dimineață, în Capitală. Din cauza restricționării circulației transportului public de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și redirecționarea acestuia pe străzile adiacente, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Independenței, în stațiile de așteptare s-a format aglomerație, iar chișinăuienii au așteptat troleibuzele aproape o oră. Din această cauza oamenii s-au plâns că au întârziat la muncă. Mai mult, unii care folosesc aplicațiile de ghidare a transportului urban au spus că rutele nu au fost actualizate, din această cauză au fost nevoiți să aștepte ore întregi în stații fără să cunoască pe ce adrese a fost redirecționat transportul.

Revoltați, oamenii au spus că în stații nu au găsit nici panouri informaționale despre itinerarul modificat, iar în troleibuze nu sunt anunțați despre denumirea stațiilor care urmează.

„Aștept de jumătate de oră ruta 22 sau 1, pentru că trebuie să ajung la lucru și văd că de foarte mult timp nu este în stație. De obicei de fiecare dată era la timp, iar astăzi este zi de lucru, luni și ar trebui să vină la timp, dar el se reține”.

„Nu-i bine ca să aștepte o persoană două ore un transport. Cu părere de rău e foarte complicat cu transportul”.

„Oamenii trebuie să ajungă acasă, cumva trebuie să circuli prin oraș, dar în așa tempou este imposibil și consider că nu este bine”.

Oamenii consideră că tocmai trei zile pentru a închide centrul Capitalei, în timp ce unii nu au zile libere și merg în fiecare dimineață la muncă, este nedrept în raport cu ei.

„Nu-i chiar bine la trei zile să fie blocat.
– De ce?
– Deoarece lumea are nevoie de transport ca să circule, care merge la serviciu. Lumea stă și așteaptă mult, care întârzie la lucru”.

„Mai bine pentru o zi, pentru ca oamenii să meargă și la lucru normal și să nu întârzie. E groaznic.
– Cât așteptați?
– Nu mai puțin de 25 de minute și jumătate de oră.
– Dar până la ziua de azi, cât de repede venea transportul în stație?
– Cât de cât mai bine. Depinde și unde vrei să mergi, dacă să schimbi 2-3 rute și să aștepți câte 20-30 de minute în stații, mai ajungem până la destinația finală sau trebuie să ne mai gândim la asta?”.

„Da, sunt create incomodități. Ziua este lucrătoare, dar transportul lau restricționat”.

Serviciul de presă al Regiei Transport Electric ne-a comunicat că referitor la modificările itinerarelor ”au fost afișate informații atât în stațiile de așteptare a transportului public, cât și pe platformele online.”

Cât ține de aplicații, cei de la RTEC ne-au spus că în una din ele, circulația rutelor pe traseele temporare a fost actualizată. Pe pagina Primăriei Chișinău, a fost publica un anunț despre modificarea circulației transportului public începând cu perioada 26-29 august începând cu ora 7:00. Astfel, transportul public care traversează Piața Marii Adunări Naționale va fi redirecționat pe străzile adiacente bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.

În acest an, Ziua Independenței va fi marcată prin trei zile de spectacole, în Piața Marii Adunări Naționale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE