23.2 C
Chișinău

Date alarmante: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 41% în Chișinău. În ultima săptămână, au fost înregistrate 639 de îmbolnăviri noi | VIDEO

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 41% în mun. Chișinău. Potrivit datelor prezentate în cadrul ședinței din 26 august a Primăriei Chișinău, în perioada 19 – 25 august, au fost înregistrate 639 de îmbolnăviri noi. Cifra este cu aproape 200 mai mare decât în săptămâna precedentă.

MARINA BUGA, șefa adjunctă a Direcției generale asistență medicală și socială: „Este necesar de menționat că numărul cazurilor de COVID este în continuă creștere. Față de indicatorii raportați săptămâna trecută acesta a crescut cu 41%, au fost înregistrate 639 de cazuri de infecție cu COVID-19. Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu COVID în spitalele municipale este de 94 de paturi dintre care la sfârșitul săptămânii de raportare total pacienți confirmați cu infecția COVID-19 internați în spitalele municipale destinate au fost 87 de persoane, 7 în stare gravă și 80 în stare medie”.

În același timp, 309 persoane cu Sars-Cov-2 se află în tratament la domiciliu, iar alte 488 de suspecți sunt monitorizați de medici. Chiar dacă numărul de îmbolnăviri a crescut, Ministerul Sănătății nu se grăbește să califice situația ca fiind stare de urgență sau critică și, prin urmare, s-a limitat la a le recomanda oamenilor să respecte principalele măsuri de protecție pentru sănătate și siguranță. În aceste condiții, și medicii îndeamnă cetățenii să evite cât pot îmbolnăvirea.

MARINA BUGA, șefa adjunctă a Direcției generale asistență medicală și socială: „Să păstreze distanța socială, să evite locurile aglomerate, să respecte regulile de igienă a mâinilor, igiena respiratorie, respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă cu aerisirea spațiilor închise, la instituțiile medicale este de dorit ca vizitarea să fie cu purtarea măștilor, să fie respectat regimul de autoizolare de către persoanele care au acest regim și, desigur, este important ca fiecare persoana să-și monitorizeze starea de sănătate cu adresarea timpurie la medicul de familie, în caz de apariție a simptomelor specifice: febră, tuse, respirație dificilă, durere în gât, dureri musculare”.

Șefa adjunctă a Direcției muncipale Sănătate a dat asigurări că instituțiile medicale au suficiente teste, vaccinuri și paturi pentru a răspunde necesităților pacienților. Ea amintește totuși că vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile de îmbolnăvire și decesele.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE