23.2 C
Chișinău

Aur și argint pentru Republica Moldova la Campionatul mondial de caiac-canoe din Uzbekistan: Performanțele înregistrate de Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu | VIDEO

Aur și argint pentru Republica Moldova la Campionatul mondial de caiac-canoe din Uzbekistan. Serghei Tarnovshi și-a luat revanșa în fața campionului olimpic de la Paris.

El a câștigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe 500 de metri, înregistrând o performanță remarcabilă. Pe locul doi s-a clasat campionul olimpic ceh, Martin Fuksa, urmat de românul Cătălin Chirilă.

În aceeași zi, echipa formată din Daniela Cociu și Maria Olărașu a obținut medalia de argint în proba de dublu pe 200 de metri la același campionat, fiind depășite doar de tandemul Yuliya Trushkina/Inna Nedelkina, care a câștigat aurul.

Amintim că Serghei Tarnovschi a obținut locul III și medalia de bronz, la Jocurile Olimpice de la Paris, iar Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au calificat în finala A la canoe dublu 500 metri. În total, lotul olimpic al R.Moldova, în frunte cu vicecampioana Anastasia Nichita și medaliatul cu bronz, Serghei Tarnovschi, a revenit din Franța cu patru medalii, trei de bronz și una de argint.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE