11.2 C
Chișinău

Totalurile primei săptămâni de înregistrare a grupurilor de inițiativă. Câți dintre potențialii candidați au undă verde la colectarea semnăturilor și cine mai așteaptă verdictul CEC | VIDEO

Au fost înregistrate primele grupuri de inițiativă în sprijinul potențialilor candidați pentru a participa la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Comisia Electorală Centrală a permis vineri echipelor lui Ion Chicu, VasilE Tarlev, Alexander Stoianoglo și Octavin Ticu, care au depus primele documente pe 21 august, să adune semnături. Șefii grupelor și responsabilii de finanțele ale acestora au fost aprobați. Examinarea cererii de înregistrare a grupului de inițiativă al unui alt potențial candidat, Valeriu Pleșca, a fost amânată pentru 24 august.

CEC a explicat acest lucru prin necesitatea de a obține informații suplimentare de la instituțiile statului.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături de la susținători până pe 20 septembrie. În continuare, Comisia va lua în considerare cererile care au fost depuse pe 22 august.

Vorbim despre grupuri de inițiativă în sprijinul lui Tudor Ulianovschi, Renato Usatîi, Irina Vlah, Igor Munteanu, Maia Sandu și Ludmila Corsun.

Pe 23 august au fost depuse la Comisia Electorală Centrală documente privind înregistrarea grupului de inițiativă al Victoriei Furtună. Perioada de înscriere va dura până pe 31 august.

Amintim că, alegerile prezidențiale și referendumul pentru modificarea Constituției vor avea loc pe 20 octombrie. Până acum, 17 potențiali candidați și-au declarat intenția de a se înscrie în cursa pentru funcția de șef al statului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE