23.2 C
Chișinău

„O nebunie, totul se distruge, educația n-are bani, nici medicina nu este asigurată, iar noi cheltuim bani pe concerte”. Ce spun cetățenii despre cele 10 milioane de lei pe care le vor cheltui autoritățile pentru concertele de Ziua Independenței | VIDEO

Premierul Dorin Recean a invitat cetățenii să participe la evenimentele organizate în centrul capitalei cu ocazia Zilei Independenței. Pe 26, 27 și 28 august „vom celebra împreună pacea, prosperitatea și unitatea noastră națională”, spune demnitarul. Oamenii afirmă însă că nu prea le este a sărbătoare și că, mai mult decât atât, banii cheltuiți pe veselie sunt mult mai necesari în alte părți.

„Să dea pensionarilor măcar 100 lei, da nu în buzunarele lor. Cred că pensionarii sunt săraci, iată, eu stau şi vând. De ce au ridicat pensia cu 6%, cât e asta la ai mei 1500? Iar ei învârtesc milioane, au devenit deja milionari în Parlament, şi nu sunt unul sau doi”.

„Banii ăștia care vor fi dați artiștilor, mergeți la orice policlinică oncologică și vedeți cum suferă oamenii, nu au bani să cumpere medicamente”.

„Asta este în genere o nebunie, vă spun sincer, pentru că totul se distruge, educația n-are bani, nici medicina nu este asigurată corespunzător, iar noi cheltuim bani pe ce, degeaba, de ce?”.

„Probabil sunt cheltuieli mari, mulți bani merg la cineva, undeva, dispar undeva, oamenii nu vor vedea nimic din asta, petrecerea e petrecere, dar viața este viață. Sunt sume enorme, dar nu stă în puterile noastre că dăm ordine, să spunem ceva. Sărbătoarea este sărbătoare, dar trebuie cumva mai modest”.

În plus, oamenii spun că era suficientă o zi de sărbătoare, nu tocmai trei, mai ales că, sunt convinși ei, nu suntem deloc independenți.

„Pensionarii nu simt deloc apropierea Zilei Independenței, a sărbătorii „Limba Noastră”. Cei de sus se distrează, iar clasa muncitoare stă și caută o bucată de pâine undeva”.

„Știți, nu am nimic împotrivă, dar trei zile pentru Moldova… Ce voi face cu aceste trei zile, asta este foarte mult. Eu personal ce voi simți? Eu nu o să merg la acest concert, de exemplu”.

„Veţi merge la această sărbătoare?
– Nu.
– De ce?
– Nu cred că este necesar. De ce să ne distrăm, care independență, în ce suntem independenți, suntem dependenți în toate”.

Festivitățile dedicate Zilei Independenței vor începe luni, pe 26 august și vor ține până miercuri, 28 august. Bugetarii se vor odihni însă doar în data de 27, în restul zilelor vor trebui să iasă la muncă, ceea ce înseamnă că nu vor avea parte de o mini-vacanță.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE