16.6 C
Chișinău

La Orhei se desfășoară campionatul internațional de box pentru junior. Competiția a adunat tineri sportive din România, Ucraina și Moldova. Vasile Bolea: Sunt mândru de sportivii noștri! | VIDEO

Și în acest an, Orhei este gazda Campionatului Internațional Elevi-Juniori, consacrat Zilei Independenței. Astfel, zeci de participanți, din România, Ucraina, dar și Moldova, vor lupta pentru titlul de cel mai bun boxer. Evenimentul are loc la filiala Școlii Raionale de Sport, condusă de antrenorul emerit de box Mihai Buhaniuc. Tot el ne-a oferit mai multe detalii despre eveniment.

MIHAI BUHANIUC, antrenor emerit de box: „Astăzi are loc al 10-lea turneu dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova, la care participă trei țări: Moldova, Ucraina și România, cu un total de 90 de participanți juniori. Din Orhei, am înscris o echipă de 16 boxeri”.

Antrenorii din alte colțuri ale Moldovei ne-au declarat că sunt încântați de modul în care este desfășurat evenimentul.

IGOR CERENCOV, antrenor emerit de box, Bălți: „Băieții noștri boxează astăzi, venim în mod constant în orașul Orhei. Ne bucurăm foarte mult de acest turneu, mulțumim mult că există un astfel de turneu. În ultimii câțiva ani a fost o perioadă foarte grea, iar numărul turneelor în țară este din ce în ce mai mic, așa că suntem bucuroși că la Orhei se organizează turnee în mod constant”.

Tinerii sportivi ne-au spus că merg încrezători spre titlul de cel mai bun boxer, deși traseul este greu și plin de provocări.

„Pentru început trebuia să câștig Campionatul Republicii și am devenit Campionatul Republicii, am avut pregătiri pentru Campionatul European, după am avut Campionatul European la care am avut patru lupte în care am întâlnit adversari din diferite țări, precum Italia, Israel, Slovenia și Rusia. Prin trei lupte am câștigat, dar în finală din păcate am pierdut la puncte”.

Prezent la eveniment a fost și Vasile Bolea, candidatul blocului politic „Victorie” pentru funcția de președinte, dar și deținător al medaliei de bronz al Campionatului European de Rugbi în 2007.

VASILE BOLEA, candidat la funcția de președinte din partea blocului politic „Victorie”: „Sunt bucuros să vin astăzi aici, să particip la acest eveniment. În afară de faptul că este un turneu care deja a 10-a oară se organizează, aici în incinta școlii de box din Orhei. Eu sunt convins că sportivii, discipolii școlii de box din Orhei astăzi reprezintă cu brio Republica Moldova, municipiul Orhei la diferite competiții internaționale și dobândesc acele rezultate cu care pot să se mândrească antrenorii, dar și oamenii, cei care locuiesc aici în Orhei”.

Cu un mesaj a venit și Marina Tauber, sportivă de performanță, fost președinte al Federației de Tenis, dar și deputat al grupului parlamentar ”Victorie”. În plus, ea făcut o dezvăluire celor prezenți.

MARINA TAUBER, deputatul grupului parlamentar ”Victorie”: „Am emoții foarte mari să fiu aici prezentă la eveniment. Eu vă transmit salutări din partea persoanei care a ajutat și susține în continuare sportul nu doar în orașul și raionul Orhei, dar și în toată țara de la domnul Ilan Șor și vreau să vă spun un detaliu important că domnul Ilan Șor la fel ca și voi a făcut box și a avut rezultate foarte bune așa că mai mulți din echipa noastră, noi înțelegem ce înseamnă să faci sport, să fii sportiv și să participi în competiții”.

Evenimentul sportiv se desfășoară în perioada 21-24 august, iar câștigătorii vor fi sărbătoriți de Ziua Independenței Republicii Moldova, în cadrul festivităților organizate în raionul și municipiul Orhei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE