11.2 C
Chișinău

„Vremurile bune, din păcate, nu au venit”, „Promisiunile nu au fost realizate”. Cum văd cetățenii cei 4 ani de mandat ai președintelui țării, Maia Sandu | VIDEO

Maia Sandu ajunge la finele mandatului de președinte. Acum patru ani, pe data de 24 decembrie, a fost investită în funcție. În perioada campaniei electorale, dar și în primele săptămâni după anunțarea rezultatelor, Sandu a venit cu multe promisiuni și și-a asumat mai multe angajamente, inclusiv cel de a promova obiectivul privind înființarea mai multor locuri de muncă pentru a opri migrarea oamenilor peste hotare. Făgăduințele nu au fost însă realizate. O spun oamenii cu care a stat de vorbă o echipă Canal 5.

„Încă nu ne iese, oamenii caută un loc de viață mai bun, mai calitativ, altă viață. Deocamdată, la noi mentalitatea e rămas în urmă”.

„Și pleacă și plecă fiindcă toți pleacă. Cei de sus tot o plecat încă mai înainte de noi”.

„Toți cunoscuții mei au plecat peste hotare, tot tineretul și nici eu nu sunt mulțumită de locul meu de muncă. Dar ce să facem? Trebuie să lucrăm, măcar cumva”.

„Mai mulți pleacă decât se întorc, mult mai mulți, din păcate. Așa că, vremurile bune, din păcate, nu au venit, deși am sperat cu toții”.

„Nu știu de ce nu și-a îndeplinit promisiunile. Trebuie să o întrebăm pe ea. Mulți oameni au plecat din țară și se duc și mai mulți. Înseamnă că trebuie să ne uităm la fapte… Oamenii se duc la studii, învață și nu mai vin înapoi. Asta este o problemă și foarte mare. Asta la ce duce? La degradarea societății.
– Această promisiune nu a fost îndeplinită?
– Clar că nu, ce, noi avem fabrici, avem locuri noi de muncă? S-au deschis fabrici? Au fost făcute investiții?”.

„Ca să fie locuri de muncă trebuia să fie uzine care să lucreze, dar uzinele în patru ani și investiții să vie cineva aici, nu se fac. Mai ales că la noi este așa când în stânga când în dreapta.
– Dumnevoastră aveți un capital, v-ați hotărî să investiți în Moldova, în orice întreprindere mică?
– Nu”.

Oamenii ne-au spus că nu a fost atins pe deplin nici obiectivul de modernizare a satelor.

„- Satele sunt renovate?
– Încă nu.
– Dumnevoastră sunteți de la sat?
– Da, acum stau cu nepoțeii aici la Chișinău.
– Satul dvs este renovat?
– S-a făcut câte ceva, dar nu sunt condiții încă. Satele au îmbătrânit”.

„-Ați văzut satele renovate, frumoase cu drumuri.
– Nu am văzut nimic. S-a renovat dar foarte puțin.
– Credeți că în timp de patru ani se putea face și mai mult?
– Și mai mult se putea de făcut, dar banii care vin în țară tot îi spală guvernarea. Nu-i nicio promisiune care promit ca să fie. Nu sunt controlați și este o spălare de bani Moldova și chiar Europa. Ei între ei Europa și Moldova se spală unul pe altul pe mâini”.

„Nu prea multe din toate promisiunile au fost îndeplinite. Asta este.
– Ați văzut un sat renovat, frumos, condiții?
– În general, cam lasă de dorit satele”.

Doar 34% dintre participanții la un sondaj IMAS cred că Maia Sandu ar merita un nou mandat de președinte, pe când majoritatea, 62% spun că și-ar dori un alt șef de stat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE