11.2 C
Chișinău

Vedete de talie mondială, trei zile de petrecere și cheltuieli pe potrivă. În acest an, Guvernul a decis ca Ziua Independenței Republicii Moldova să fie sărbătorită trei zile la rând | VIDEO

În acest an, Ziua Independenței va fi sărbătorită trei zile la rând. Este pentru prima dată în Moldova când se celebrează atât de mult, iar asta înseamnă că și cheltuielile vor fi mai mari decât în anii precedenți. Pe pagina oficială a Guvernului găsim însă doar programul stabilit, unde se anunță că la evenimente vor participa artiști de talie mondială, cum ar fi interpreta din Suedia, câștigătoarea concursului Eurovision – Loreen, fără a fi precizată care va fi însă suma cheltuită.

Am accesat site-ul celebretytalent.net, pentru a vedea cât costă o prestație de-a câștigătoarei Eurovision 2023. Astfel, pentru un artist de calibrul ei, costurile pot începe de la zeci de mii de euro și pot ajunge chiar la peste 100.000 de euro pentru un eveniment mare.

Ca să aflăm de ce Ziua Independenței se va sărbători tocmai trei zile și care va fi suma totală cheltuită, l-am telefonat pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: „Noi avem diversitate, deci un program divers pentru audiențe diferite, avem în funcție de preferințele publicului, avem organizat pe zile programe distincte și desigur că cel mai important concert va avea loc nemijlocit pe data de 27. Deci subiectul cu costurile concertului și alte detalii o să fie după data de 28 undeva plus minus, că trebuie să se desfășoare deja evenimentul și după asta avem cumva informația centralizată exact”.

Festivitățile dedicate Zilei Independenței vor începe luni, pe 26 august și vor ține până miercuri, 28 august. Bugetarii se vor odihni însă doar în data de 27, în restul zilelor vor trebui să iasă la muncă, ceea ce înseamnă că nu vor avea parte de o mini-vacanță.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE