11.2 C
Chișinău

„Condiții ce vor asigura educație neutră și axată pe valorile tradiționale”. Deputații din Slovacia vor introducerea unui act normativ care să „limiteze propaganda LGBT” în școli | VIDEO

După Bulgaria, încă o țară din UE cere o lege împotriva LGBT. Este vorba de Slovacia, unde unul dintre partidele din coaliția de la guvernare vrea introducerea unui act normativ care să „limiteze propaganda LGBT” în școli și să creeze condiții care să asigure că educația rămâne neutră și axată pe valorile tradiționale.

Odată adoptată, măsura ar urma să fie aplicată tuturor instituțiilor de învățământ din Slovacia. Formațiunea politică este convinsă că implementarea acestei legi va contribui la crearea unor valori stabile și tradiționale în sistemul școlar slovac și vor asigura dezvoltarea sănătoasă a copiilor și tinerilor.

Deocamdată, însă ministrul de resort respinge demersul, transmițându-le inițiatorilor că sunt alte priorități.

Astfel de legi au fost adoptate în Rusia și Ungaria în ultimul deceniu, iar cel mai recent, luna aceasta, în Bulgaria, în pofida criticilor din partea apărătorilor drepturilor omului.

Și deputații grupului parlamentar ”Victorie” au propus, pe 18 iulie, un proiect de lege pentru „apărarea valorilor tradiționale, a memoriei istorice și a identității naționale”.

Propaganda LGBT și marșurile gay, chiar în centrul Chișinăului, devin, din păcate, o normă. Organizațiile non-guvernamentale dubioase au un impact considerabil asupra societății, influențând tinerii, distrugând principii vechi de secole, lăsând să se înțeleagă că valorile strămoșilor lor sunt false, că lumea este diferită și că totul trebuie perceput într-un mod nou”, afirma deputatul Denis Ulanov într-o conferință de presă.

Menționăm că, potrivit unui sondaj din 2014, 83% dintre moldoveni nu acceptă persoanele LGBT.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE