17.7 C
Chișinău

Primul deces din cauza virusului West Nile a fost raportat în România. Ce trebuie de știut despre această boală | VIDEO

A fost înregistrat primul deces din România provocat de virusul West Nile, transmis de țânțari. Victima este un pacient de 83 de ani din municipiul Suceava, aflat aproape de frontiera cu Republica Moldova. Bărbatul suferea și de alte afecțiuni, iar decesul a survenit pe fondul agravării acestora, conform presei locale.

În luna august, medicii din Suceava au confirmat infecția cu virusul West Nile la trei pacienți, de 81, 83 și 88 de ani. Aceștia s-au prezentat la spital cu febră, cefalee și sindrom confuzional și au fost diagnosticați cu meningită, diagnostic confirmat prin puncție lombară și analiza lichidului cefalorahidian.

Pacientul de 81 de ani a avut o evoluție favorabilă și a fost externat pe 17 august. Din păcate, pacientul de 83 de ani a decedat în urma agravării comorbidităților, iar cel de 88 de ani, internat pe 29 iulie, a fost transferat la secția de Terapie Intensivă pe 1 august din cauza agravării stării generale, starea sa fiind în continuare gravă.

Infecția West Nile nu se transmite de la om la om, ci numai prin înțepătura de țânțar, infectat cu acest virus. În majoritatea cazurilor, la oameni, infecția este asimptomatică, dar unele persoane pot dezvolta ”forme grave”, avertizează medicii. Manifestările infecției sunt cele ale unei meningite/ meningoencefalite însoțite de febră.

Amintim că, în anul 1996, România s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa, scrie Autoritatea Națională Sanitară Veterinară Și Pentru Siguranța Alimentelor din țara vecină.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE