17.7 C
Chișinău

Doar două întrebări și doar din partea presei afiliate guvernării. Cancelarul german, Olaf Scholz, a susținut o conferință de presă la Chișinău | VIDEO

Cancelarul german, Olaf Scholz, se află într-o vizită de lucru în Moldova. Demnitarul străin a mers mai întâi la Guvern, unde într-o ceremonie pompoasă, a fost întâlnit de tot cabinetul de Miniștri, dar și de Garda de onoare. După aceasta, el a mers la Președinție, unde era așteptat de Maia Sandu și tot aparatul prezidențial.

A urmat o conferință de presă, în cadrul căreia au fost puse doar două întrebări – una de reporterul Moldova 1 și alta de cel de la TVR Moldova. Și Canal 5 a avut pregătite câteva întrebări pentru oficialul german, însă echipa noastră nu a avut oportunitatea să le adreseze.

Jurnalistul Canal 5 a vrut să întrebe de ce partenerii occidentali ai Moldovei, statele considerate standarde ale democrației, închid ochii la faptul că în Moldova sunt încălcate drepturile și libertățile fundamentale, atunci când unor partide le-a fost limitat dreptul de a participa la alegeri sau, când au fost închise 14 canale TV și 50 de site-uri, dar și de ce cancelarul susține în continuare pe cei care, cu propriile mâini, distrug visele europene ale moldovenilor, asta în condițiile în care potrivit sondajelor de opinie, în perioada în care la conducere este președintele Maia Sandu și Partidul PAS, nivelul de încredere a cetățenilor în integrarea europeană a scăzut brusc, iar tendința continuă.

Autoritățile dau vina pe propaganda rusă pentru tot, deși au închis deja toate instituțiile media incomode. Aceleași sondaje de opinie arată că acest lucru este cauzat de faptul că autoritățile discreditează valorile europene prin introducerea cenzurii și a dictaturii, fără să ia în considerare opinia publică.

Amintim că, în legătură cu vizita oficialului străin, de dinineață, ora 8:00, în Chișinău a fost închis un bulevard și 12 străzi. Printre acestea se numără: Ciuflea, strada Mitropolit Gavriil BănulescuBodoni, strada Alexandr Pușkin și altele din centrul Capitalei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE