17.7 C
Chișinău

Astăzi în Moldova începe desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de președinte | VIDEO

Comisia Electorală Centrală a început să primească documentele de înregistrare a grupurilor de inițiativă care colectează semnături pentru desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile prezidențiale, dar și la referendumul republican constituțional din 20 octombrie.

Potrivit CEC, pentru înregistrarea grupului de inițiativă, este necesar un pachet de documente, care trebuie depus nu mai târziu de 50 de zile înainte de ziua alegerilor. În termen de trei zile, Comsia Electorală Centrală va lua o decizie în acest sens. Termenul limită pentru depunerea documentelor este 31 august curent.

Listele trebuie să conțină cel puțin 15.000 de semnături și nu mai mult de 25.000, colectate, până în 20 septembrie, din cel puțin jumătate din raioanele țării. De asemenea, din 21 august, partidele politice și blocurile electorale vor putea depune cereri la CEC pentru a se înregistra în calitate de participanți la referendum. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înregistrare este, la fel, 20 septembrie 2024.

Alegerile prezidențiale și referendumul constituțional privind modificarea Constituției vor avea loc pe 20 octombrie. Până în prezent, 17 potențiali candidați și-au anunțat intenția de a lupta pentru fotoliul de șef de stat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE