29.2 C
Chișinău

Aduceau ilegal migranți din Turcia în Europa. Opt membri ai unui grup criminal – arestați

Opt membri ai unui grup criminal au fost arestați luni, 19 august, de autoritățile bulgare. Aceștia erau implicați în introducerea ilegală de migranți în Europa, scrie Realitatea.MD.

„Experții Europol, precum și polițiști moldoveni și români dislocați pe teren au sprijinit autoritățile bulgare în măsurile lor în 15 locații care au fost percheziționate în regiunea orașului bulgar Plovdiv. În urma acestor percheziții, autoritățile de aplicare a legii au confiscat 13 telefoane mobile, o armă și muniții, precum și documente pentru vehicule legate de incidente de contrabandă de migranți din Bulgaria”, transmite Poliția.

Persoanele date percepeau până la 6 000 de euro de persoană și au introdus ilegal peste 130 de persoane din Turcia în Bulgaria, către alte destinații europene, pe ruta Balcanilor de Vest. Principalii lideri erau cețățeni sirieni și iordanieni, care coordonau activitățile criminale cu alți contrabandiști care se aflau în Turcia și de-a lungul rutei Balcanilor de Vest.

„Cetăţenii bulgari erau responsabili de logistică şi anume de găsirea şi cumpărarea de maşini folosite pentru transportul migranţilor şi de înregistrarea acestora sub numele altor persoane în schimbul unei sume mici de bani. Grupul infracțional ar fi folosit și șoferi moldoveni recrutați pe internet”, comunică sursa citată.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, de la începutul lunii aprilie 2024 au fost raportate 17 cazuri, în care au fost identificați peste 130 de migranți ilegali. Iar peste 20 de șoferi au fost arestați în timpul operațiunilor – în principal cetățeni moldoveni și cetățeni ai Siriei și Serbiei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE