11.2 C
Chișinău

„Statul vrea să pună mâna pe întreprinderile și companiile gata modernizate, în care au fost deja investite milioane de lei”. Călători, despre anunțul de preluare de APP a gărilor auto | VIDEO

„Statul vrea să pună mâna pe întreprinderile și companiile gata modernizate, în care au fost deja investite milioane de lei”. O spun călătorii cu referire la anunțul de preluare de către Agenția Proprietății Publice a gărilor auto din țară. Am mers la Gara Auto din Căușeni, care a fost reparată capital și a ajuns acum să aibă toate condițiile necesare atât pentru călători cât și pentru angajați.

ELENA DILAN, șefa autogării din Căușeni: „Nimic nu a fost, nimic, vă spun, aici jumătate de clădire în genere era doar o clădire veche, să zicem așa, cu niște ferestre, erau ferestre, nu zicem că nu era, dar erau în stare veche, în stare.. mă rog, cum erau pe atunci ferestre din lemn. La moment, în care situație suntem e foarte bine, fiindcă jumătate de clădire se folosea, jumătate nu”.

Sala de așteptare mică a fost extinsă și adaptată inclusiv persoanelor cu dizabilități, ne-a mai spus șefa autogării.

ELENA DILAN, șefa autogării din Căușeni: „Avem wifi gratuit, tot pentru călători. Avem condiții, wc pentru invalizi este, intră, avem chiar persoane cu dizabilități și vin până în sală, se adresează la wc. Suntem în niște condiții, ceea ce era și ceea ce avem e super. Aer condiționat după cum vedeți, încălzire autonomă. Ce va fi mai departe vă spun, politica… noi nu cunoaștem, nu știm ce va fi mai departe, așteptăm o soluționare a problemei”.

Pasagerii au remarcat că Gara Auto din Căușeni este luată de stat în proprietatea sa cu totul de-a gata făcut.

„Eu am fost aici foarte mult timp în urma și totul era o autogară vechișoară, dar acum, am călătorit prin jumătate de Europă și aici e bine”.

„Acum gara este într-o stare foarte bună în comparație de cum era anterior.
– Dar cum era?
– Era veche și cam groaznică, dar acum este mult mai bine și rutele circulă regulat. Chiar dacă iarna așteptăm nu stăm afară, putem intra în interior, nu așteptăm în ploaie și ger”.

„Eu cred că dacă ei au luat așa o decizie, înseamnă că trebuie să întoarcă investițiile agentului.
– Ce anume?
– Cheltuielile care au fost investite aici, cele capitale, eu așa înțeleg”.

Corneliu Gandrabur, jurnalist la portalul de știri Telegraph.md, a făcut o comparație cu felul în care arătau gările când erau în proprietatea statului și după ce au trecut în proprietate privată, și a scris pe Telegram că cei de la guvernare s-au obișnuit să preia doar ceea ce este deja pregătit de alții, așa cum au făcut și în raport cu alte instituții.

Aceeași situație este și la gara din Ceadr-Lunga, care, la fel, trece, după modernizare, în proprietatea statului. Motivul invocat de Agenția Proprietății Publice în ordinul emis în acest sens este că agentul economic, care a administrat până acum obiectivele, nu a făcut investițiile necesare pentru întreținerea acestora. De cealaltă parte, conducerea „Gările Auto Moderne” respinge acuzațiile și susține că a investit 120 de milioane de lei în modernizarea infrastructurii gărilor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE