11.2 C
Chișinău

Sărbătoare mare în satul Kongaz: Gagauzyaland și a deschis porțile! Evenimentul a adunat oameni din toate colțurile țării

Sărbătoare mare în satul Kongaz, acolo unde duminică, 18 august, s-a deschis cel mai mare parc de distracții și divertisment GagauzyaLand. Evenimentul a adunat oameni din toate colțurile țării, care au venit de la mic la mare să se bucure și să se distreze alături de cei apropiați. Potrivit organizatorilor, peste 50 de mii de oameni au vizitat parcul în acea zi. Și asta în ciuda obstacolelor puse de autorități și pe care s-au plâns mai multe persoane care se îndreptau spre Kongaz. Oamenii au scris pe rețele de socializare că poliția reține mașini și autobuze. Dar cei care au ajuns acolo au avut parte de aventuri și experiențe de neuitat, dar și multe surprize, de la atracții, animatori veseli, concursuri captivante, până la dulciuri – toate gratuite. La marea deschidere a participat bașcanul Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, care a tăiat panglica roșie alături de deputații Blocului Politic ”Victorie”.

Bașcanul Autonomiei, Evghenia Guțul, și-a exprimat recunoștința pentru efortul depus în realizarea unui proiect grandios pentru toți locuitorii Găgăuziei, parcul de distracții GagauzyaLand. Bașcanul a subliniat că fiecare familie și copil trebuie să aibă parte de un viitor frumos și o copilărie fericită, acasă, iar pentru acest lucru, echipa sa va lucra în continuare, iar parcul de distracții va deveni un punct de atracție pentru întreaga țară.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Autonomiei Găgăuziei: „Acest proiect este destul de important, este important, deoarece copii noștri să aibă un viitor frumos, prosper și fericit. Acest parc este construit pentru noi, pentru noi găgăuzii. Au fost depuse foarte multe eforturi, pentru ca să rezistăm tuturor acțiunilor ilegale ale conducerii noastre, deoarece cu toții știți și ați fost martorii presiunii pe care o exercitau asupra construcției acestui proiect. Sunt foarte recunoscătoare fiecărui om care și-a depus munca sa în construcția acestui proiect”.

Liderul Blocului Politic ”Victorie”, Ilan Șor, a declarat că nu și-a încălcat promisiunea față de poporul găgăuz și le-a dăruit cel mai mare parc de distracții, pentru ca fiecare copil, dar și părinte să poată trăi cele mai frumoase momente, iar GagauzyaLand să devină rezultatul aspirației pentru un viitor mai bun. În pofida piedicilor puse de autorități, parcul va continua să fie dotat și cu alte atracții distractive a mai adăugat Ilan Șor.

ILAN ȘOR, liderul Blocului Politic ”Victorie”: „Mulți nu credeau, râdeau și făceau glume, dar eu de cuvântul meu mă țin și noi am pornit construcția parcului. Cunoașteți cu ce piedici ne-am ciocnit, cunoașteți cât am luptat, cunoașteți cât am parcurs ca să ajungem la această zi și încă mai mult de zeci de atracții sunt reținute la punctele de trecere a Moldovei, care nu pot ajunge în țară din cauza piedicilor Maiei Sandu, pentru că ea a atentat asupra copiilor. Dragi prieteni, cu acest parc noi vom demonstra că în Moldova poate avea propriile proiecte frumoase, ale sale naționale, nu europene, sau la care nu vor tăia lenta niște ambasadori, dar noi putem construi și să ne mândrim cu ceea ce facem în țara noastră”.

Toți cei care s-au distrat în parcul GagauzyaLand au primit înghețată și alte delicii absolut gratuit. Pentru cei mici au fost pregătite zeci de atracții. Copiii s-au distrat la trenulețe, trambuline, leagăne, dar la multe alte distracții extreme ce i-a încărcat cu energie și bună dispoziție. Seara a culminat cu un spectaculos foc de artificii, iar pe scenă au urcat atât interpreți locali, cât și interpreți străini ca EVA SIMONS și MOHOMBI!

Ținem să menționăm că, în ciuda tuturor obstacolelor și piedicilor puse de autoritățile centrale, lucrările de construcție a parcului GagauzyaLand au fost duse până la bun sfârșit. Proiectul de anvergură reprezintă promisiunea electorală a bașcanului Evghenia Guțul și este o contribuție semnificativă a lui Ilan Shor la dezvoltarea regiunii și a viitorului Moldovei. Lucrările au început fără întârziere: șantierul a fost înregistrat în septembrie 2023, iar deja în octombrie acestea erau în plină desfășurare. Zeci de utilaje și sute de muncitori au muncit în fiecare zi pentru a construi parcul parcul, inspirat de proiectul de succes OrheiLand, care a găzduit deja peste 5 milioane de vizitatori pe parcursul celor șase ani de fucând funcționează. Parcul este complet echipat cu felinare și iluminat decorativ, iar băncile sunt deja instalate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE