17.7 C
Chișinău

Revin măștile de protecție? În ultimele săptămâni, în Moldova, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut semnificativ | VIDEO

Revin măștile de protecție. În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, atât la nivel internațional cât și pe teritoriul țării, Institutul de Medicină Urgentă îndeamnă cetățenii să poarte accesoriul în locurile publice.

În ultimele săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut semnificativ la nivel internațional și în Republica Moldova, pe fondul apariției unor subvariante Omicron.

În iulie s-au înregistrat 1.710 cazuri, inclusiv 144 în regiunea transnistreană, comparativ cu doar 97 în luna iunie. Săptămâna trecută, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 453 de cazuri de Covid-19, cu 173 mai multe decât săptămâna precedentă. Astfel, autoritățile municipale reprofilează, de luni, 64 de paturi pentru pacienții cu forme medii de Covid-19, grave și deosebit de grave.

La Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie vor fi disponibile 40 de paturi pentru pacienții cu forme medii și grave, iar alte 24 de paturi – pentru pacienții cu forme deosebit de grave, la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății.

Săptămâna trecută, au fost internate 54 de persoane confirmate cu o formă medie de Covid-19, iar în tratament la domiciliu, la 17 august, erau 117 persoane, alte 174 fiind sub supraveghere.

Am telefonat la Agenția Națională de Sănătate Publică pentru un comentariu cu privire la situația epidemiologică prin COVID-19, dar purtătoruld e cuvânt al instituției nu ne-a răspuns la apeluri. Un responsabil al agenției ne-a îndemnat să expediem solicitarea printrun email, la care nu am primit încă un răspuns. Ministerul Sănătății anunța zilele trecute că tendința de creștere a cazurilor de COVID19 se observă în mai multe țări și recomandă vaccinarea împotriva virusului Sars-Cov-2. La nivel european, în acest moment, ar circula o nouă variantă a tulpinii Omicron, denumită Flirt, dar care nu este mai periculoasă decât variantele existente, potrivit experților.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE