11.2 C
Chișinău

„Este un fenomen rușinos pentru regimul PAS, care își persecută cetățenii proprii”. Mai mulţi membri ai blocului „Victorie” au fost reţinuţi şi percheziţionaţi în aeroportul din Chişinău | VIDEO

Mai mulţi membri ai blocului „Victorie” au fost reţinuţi şi percheziţionaţi sâmbătă, în aeroportul din Chişinău. Este vorba despre deputatul Irina Lozovan, consilierul başcanului găgăuz Iuri Cuzneţov, fostul şi actualul primar de Orhei, respectiv Pavel Verejanu şi Tatiana Cociu, liderul partidului „Şansă” Alexei Lungu, dar şi reprezenzanţii Blocului Iurie Vitneanschi, Natalia Parasca şi Veaceslav Jucov.

Despre asta au anunţat în postări chiar formaţiunea politică şi membrii săi. Potrivit Blocului Victorie, „această soartă îl așteaptă acum pe orice cetățean care a vizitat Rusia. Colegii noștri se întorceau acasă de la congresul blocului din Moscova. Participarea lor la eveniment pare să fi fost motivul unei atenții atât de sporite din partea „apărătorilor ordinii”. Faptul că aceștia acționează la ordine venite de sus este evident pentru toată lumea. Din păcate, în ultimul an, aeroportul din Chișinău a fost transformat într-un lagăr de concentrare în miniatură. Oamenii sunt literalmente închiși aici, înfometați, nu li se permite să respire. Este un fenomen rușinos pentru regimul PAS, care își persecută cetățenii proprii în acest mod, încălcând drepturile constituționale fundamentale. Pentru fiecare caz de reţinere ilegală, blocul „Victorie” va depune plângeri”, anunţă formaţiunea politică.

Amintim că în ultima perioadă pe aeroport au avut loc rețineri și scandaluri deoarece pasagerii sunt supuși controalelor îndelungate și ținuți ore în șir în aerogară fără a le fi oferite explicații. Oamenii care s-au pomenit în această situație s-au plâns că polițiștii de frontieră acţionau brutal. Astfel, în luna iunie, un avion plin cu moldoveni, care se întorcea de la Erevan, nu a putut ateriza pe Aeroportul Chișinău, cursa fiind direcționată la București. Autoritățile române au ținut oamenii în avion sub paza unor mascați înarmați. Pasagerii susțineau că motivul ar fi împiedicarea lor de a participa la protestul anti-guvernare organizat atunci de Blocul ”Victorie” în fața Parlamentului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE