11.2 C
Chișinău

„De ce nu intervin autoritățile pentru a rezolva situația?” În urma temperaturilor extreme, pe unele străzi din capitală a început să se „topească” asfaltul | VIDEO

Valuri în asfalt. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, au început să se formeze denivelări și găuri în asfaltul de pe strada Alexandru Pușkin, intersecție cu Kogalniceanu. Locuitorii din zonă, dar și trecătorii, ne-au relatat că vehiculele lor sunt afectate de starea deteriorată a drumurilor, dar și că nu înțeleg de ce autoritățile nu au intervenit încă pentru a rezolva situația.

„Este o problemă, desigur, un drum bun este mereu bine, dar când se topește asfaltil, mașini se distrug și trebuie numaidecât să-l repari. De preferat peste tot și cât mai repede”.

„De obicei, în stații.
– Cât de problematic este asta pentru oameni, șoferi, dar și pentru mașinile acestora?
– Desigur că este o problemă mare și cred că autoritățile ar trebui să se ocupe de asta. Pentru început, să fie îndepărtat primul strat, iar după să fie acoperit cu un strat mai gros”.

„Da, se topește deja de mult timp, de câțiva ani deja, după reparație, l-au reparat și asta este peste tot
– Deci, există o astfel de problemă peste tot?
– Da, pe străzile centrale numai cum au terminat de reparat drumurile acestea, aproape imediat, după cel mult șase luni s-a deteriorat, adică da, există, dar adevărul este că nu se repară și nimănui nu-i pasă, banii au fost furați. Cel mai probabil, un buget a fost deja cheltuit pentru asta, al doilea nu a fost alocat, se așteaptă să fie alocat pentru a fura al doilea buget”.

Aceasta nu este singura stradă din capitală cu asfalt deteriorat. Aceeași problemă am întâlnit-o chiar în centrul capitalei de-a lungul străzii Grigore Vieru.

Șoferii ne-au declarat că sunt foarte revoltați de acest lucru, și nu doar pentru că s-a „topit” asfaltul, ci și din cauza stării drumurilor în general.

„Foarte tare, mașinile au de suferit, foarte tare suferă”.

„De la călduri, poate, nu? De-obicei, pe Ștefan cel Mare ați văzut ce se face, pe acolo pe unde circulă troleibuzele. Așa lucru fac ai noștri, nu muncesc calitativ.
– Cum poate fi rezolvată problema?
„-Să-i înlocuim pe toți cei de sus și să alegem niște oameni care să lucreze pentru țară”.

Pentru a afla când vor fi reperate tronsoanele, am discutat cu șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Referindu-mă la cauza apariții acestor defecte este și inclusiv numărul de trecere a transportului public pe zona drumului, iar numărul excesiv de treceri duce la degradarea infrastructurii rutiere. Cu regret, infrastructura care o avem este una rămasă în moștenire din soluțiile care au fost implementate încă în perioada Uniunii Sovietice iar în perioada respectivă nu erau nici sarcini atât de mari și nici exploatare atât de intensivă a infrastructurii rutiere inclusiv și calitatea materialelor mă refer la emixturile asfaltice bituminoase nu erau de o calitate necesară ca să poată face față la aceste exploatări intense”.

Vitalie Mihalache ne-a mai declarat că speră ca această problemă să fie remediată cât mai repede posibil.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație: „Avem defecte de tipul dat și pe alte drumuri sau pe alte tronsoane de căi de comunicație pe teritoriul orașului Chișinău ele se înlătură prin intervenția întreprinderii municipale „Exdrupo” care va interveni în momentul când echipa întreprinderii municipale va fi în apropierea acestui tronson de drum. Clar ca suntem cointeresați să fie înlăturate cat mai operativ, din simplu motiv ca în marea majoritate a cazurilor aceste defecte apar pe benzile dedicate transportului public”.

Amintim că, luna trecută din cauza temperaturilor exagerate, s-au ridicat mai multe plăci de beton de pe traseul Chișinău-Bălți.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE