11.2 C
Chișinău

Ar fi cerut 6000 – 8000 de euro de la ucraineni, pentru a-i aduce în Moldova. Opt persoane, în arest preventiv

Opt persoane, inclusiv doi polițiști de frontieră, sunt bănuite de organizarea migrației ilegale a bărbaților ucraineni și plasate în arest preventiv. Suspecții ar fi cerut de la fiecare „client” între 6000 și 8000 de euro.

Cetățenilor țării vecine li se promitea organizarea șederii și ieșirii ilegale din Moldova. Schema infracțională a fost pusă la cale de persoane cu vârste cuprinse între 24 și 59 de ani și deconspirată urmare a documentării îndelungate, precizează procurorii responsabili de combaterea crimelor organizate și cauze speciale.

„Au urmat peste 20 de percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților – desfășurate inclusiv în colaborare cu Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei – de unde au fost ridicate mijloace de probă care au relevanță cauzei penale, inclusiv trei automobile folosite la organizarea migrației ilegale a ucrainenilor”, transmit acuzatorii.

Actualmente, opt persoane sunt reținute, iar altele două sunt cercetate în stare de libertate. Suspecții sunt originari din Găgăuzia, precizează procurorii, pe numele lor fiind inițiate cercetări penale.

realitatea.md

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE