11.2 C
Chișinău

A scos pistolul și a tras într-un șofer: Ce pedeapsă riscă făptașul care a deschis focul asupra altui bărbat? | VIDEO

Pare că ne-am întors în anii 90. O arată un moment înfiorător produs în traficul din Chișinău. Un bărbat a fost filmat în timp ce a scos o armă pe geamul mașinii și a tras în direcția unui alt automobil, nemulțumit de manevrele acestuia în trafic. Incidentul a avut loc pe 18 august în jurul orelor 16:00, pe bulevardul Dacia din capitală.

Potrivit poliției, bărbatul era pasager într-un Renault condus de soția sa și a deschis focul asupra unui alt șofer, din mers. Individul care a împușcat are 44 de ani. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său și în mașină, a fost găsit și ridicat un pistol cu bile din plastic. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru huliganism. Incidentul nu este singurul de acest fel, produs în ultima perioadă. Luna trecută, mai multe împușcături s-au auzit în Chișinău. Un individ a tras patru focuri de armă în aer, în sectorul Râșcani. Ulterior, persoana a lăsat arma, a coborât din mașină și s-a așezat pe bancheta din față, alături de șofer.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru presă că Poliția a fost sesizată și cazul este înregistrat. Anterior, cu privire la ordinea publică, mai mulți juriști și lideri de opinie au criticat forțele de ordine, menționând că poliția execută indicații politice împotriva opoziției mai mult decât îndatoririle sale directe. Și Alina Zbancă, fost consilierul la Ministerul de Interne, a reclamat managementul defectuos din sistem și a recomandat conducerii MAI să nu se focuseze pe statistici, ci să lucreze pentru a crește gradul de încredere a cetățenilor în structurile de forță.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE