17.7 C
Chișinău

Ajutor în probleme juridice, consulare și sprijin în implementarea inițiativelor lansate de tineri și antreprenori moldoveni. La Moscova s-a deschis sala de audienţă a Centrului Cultural Educațional al Moldovei | VIDEO

La Moscova s-a deschis sala de audienţă a Centrului Cultural Educațional al Moldovei pentru susţinerea compatrioților. Aici ei pot obține ajutor pentru probleme juridice și consulare și sprijin în implementarea inițiativelor lansate de tineri și antreprenori. În Centrul cultural-educațional se desfășoară şi diverse evenimente în cele mai bune tradiții moldovenești pentru a păstra în comun moștenirea, cultura și limba țării noastre. Și toate astea absolut gratuit.

La inaugurare au participat candidatul blocului „Victorie” pentru Președinție Vasile Bolea, membrii acestui grup parlamentar, bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul, liderii partidelor care fac parte din această formaţiune politică, precum și reprezentanții diasporei şi Centrul cultural-educațional.

VASILE BOLEA, membrul grupului parlamentar Victorie: „Noi trebuie să construim poduri. Noi trebuie și sunt sigur că a venit momentul când nu trebuie să aruncăm pietre, ci, dimpotrivă, să le adunăm”.

EVGHENIA GUŢUL, bașcanul Găgăuziei, membrul blocului Victorie: „Vreau să mulțumesc Federației Ruse pentru această oportunitate de a fi aproape de acei oameni care, din cauza acțiunilor incompetente ale autorităților noastre, au fost nevoiți să-și părăsească casele și să plece acolo unde viața este mai bună. Astăzi se deschide sala de audienţă a Centrului cultural-educațional al Moldovei din Moscova. Este un pas ca noi să fim aproape de compatrioții noștri. Ei vor putea veni și se vor consulta cu privire la unele probleme juridice. Îi vom ajuta, inclusiv să găsească un loc de muncă. Adică, noi, echipa noastră, blocul Victorie, vom fi mereu alături”.

Asemenea săli de audienţă activează nu doar în capitala Rusiei, ci și în alte şapte orașe, cu cea mai mare reprezentare a compatrioților noștri. Oficii similare deja primesc vizitatori în Sankt Petersburg, Kaluga, Iaroslavl, Voronej, Riazan, Smolensk și Kursk. În viitorul apropiat vor fi deschise altele la Podolsk, Vladimir, Soci, Meghion, Tula și Stavropol.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE