16.6 C
Chișinău

Acces limitat, listă specială și multă securitate la întrevederea Maiei Sandu cu reprezentanții diasporei, la Holercani. Echipa Canal 5 nu a fost lăsată să participe la eveniment | VIDEO

Restricții ca la Casa Albă, la reședința de la Holercani. Acces limitat, listă specială și multă securitate. Așa a avut loc întâlnirea președintelui, Maia Sandu, cu reprezentanții din diasporă, reveniți zilele acestea acasă.

Totuși, gazdele nu au fost ospitaliere cu toți. Echipa Canal 5 a încercat să ajungă la reuniune, dar a fost oprită la intrare de către pază.

În acest fel am aflat că noi, nu suntem printre invitați și, respectiv, nu vom putea reflecta evenimentul.

MARIA STOIAN, reporter Canal 5: „Intrarea pe teritoriul reședinței este securizată, iar acces au doar persoanele alese. Nu trece nici musca dacă nu ești invitat special la această întâlnire. Nici noi, jurnaliștii de la Canal 5 nu am fost lăsați să intrăm, televiziune pe care puterea a închis-o, în schimb au intrat toți reprezentanții mass mediei proguvernamentale”.

Printre aceștia TVR Moldova și Compania Publică, Teleradio Moldova.

Rând pe rând de pensiune se apropiau mașini scumpe cu numere străine, printre acestea din Italia, Marea Britanie și Franța. Toate aveau undă verde, după ce erau verificate în lista specială.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Irina Gotișan, ne-a spus că echipa noastră nu poate intra pe teritoriul pensiunii pentru că nu am confirmat prezența. Asta deși, nici Președinția și nici Guvernul nu ne-a expediat invitații pentru participare.

Pe site-ul Guvernului însă, despre care spune Gotișan, nu există nicio invitație pentru presă. Ulterior, pe drumul spre reședință a trecut cu viteză mașina în care se afla Maia Sandu. Automobilul a fost lăsat să intre pe teritoriu, fără a fi verificat.

Întrevederea moldovenilor aflați la muncă peste hotare cu șeful statului are loc în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Diasporei, organizate de către Guvern între 14 și 23 august. Complexul de vile Pensiunea din Holercani este amplasată la 50 de km de Chișinău, pe malul Nistrului. Anual, Guvernul cheltuie milioane de lei pentru întreținerea reședinței unde sunt 18 vile și două hoteluri, unde vin să se odihnească înalții demnitari de stat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE