11.2 C
Chișinău

Moldovenii, avertizați de ambasada noastră din Japonia: Un taifun puternic va lovi Tokyo și împrejurimile

Moldovenii care se află sau vor să călătorească în Japonia sunt avertizați despre apropierea taifunului Ampil de capitală niponă. Misiunea noastră diplomatică informează că în noaptea de 15 spre 16 august se prevede vânt puternic, ploi torențiale, valuri înalte și potențiale alunecări de teren.

„Recomandăm tuturor concetățenilor din Tokyo și împrejurimi să rămână vigilenți și să ia toate măsurile necesare pentru siguranța proprie și a familiilor, inclusiv verificarea rutelor de evacuare și a locațiilor de adăpost, în caz de necesitate”, informează Ambasada Moldovei.

Diplomații precizează că sunt posibile suspendări sau modificări ale programului de circulație a transportului public. Așadar, conaționalilor li se recomandă să evite deplasările neesențiale și să verifice actualizările prognozei meteo.

Mai multe informații despre recomandările pe perioada calamităților naturale pot fi găsite AICI.

„În cazuri de maximă urgență, cetățenii Republicii Moldova din Japonia au la dispoziție numărul de telefon +81 80 8850 7372. Vom fi recunoscători pentru transmiterea acestor recomandări rudelor, prietenilor, colegilor și altor persoane apropiate”, puntcează diplomații moldoveni.

realitatea.md

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE