11.2 C
Chișinău

Incendiu devastator în sudul țării. 19 hectare de teren au fost mistuite de flăcări

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit marți, 13 august, în satul Ursoaia, raionul Căușeni. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, flăcările au cuprins terenul Administrației Locale Ursoaia din Căușeni, cu o suprafață de circa 19,0 hectare.

„Pe terenul sus menționat se află depozitul de deșeuri existent al satului Ursoaia, cu o suprafața de circa 1,0 ha, care a fost afectat de flăcări. Din cauza vântului focul s-a extins în fâșia de protecție a căii ferate din adiacența depozitului de deșeuri, unde a afectat 1252 arbori specia foioase și 86 arbuști”, transmite sursa citată.

Inspectorii de mediu au acumulat mai multe materiale și le-au transmis către Inspectoratul de Poliție Căușeni pentru identificarea făptașului. Totodată, acesta va fi tras la răspundere conform legii.

În acest sens, cetățenii sunt îndemnați să fie responsabili și să evite incendierea resturilor de vegetație uscată și a deșeurilor pentru a proteja mediul înconjurător și bunurile comunității.

realitatea.md

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE