17.2 C
Chișinău

Atac la un centru de refugiați din Berlin. MAE confirmă că printre persoanele rănite sunt cinci cetățeni moldoveni, doi dintre care se află la spital | VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat faptul că printre persoanele rănite în atacul de miercuri de la Berlin, unde un individ a agresat cuțitul un grup de oameni, sunt cinci cetățeni moldoveni. Printre aceștia, potrivit instituției, se numără un tânăr de 15 ani, doi bărbați de 20 de ani, unul de 24 și unul de 42 de ani.

Doi dintre răniți au fost internați la spital cu răni prin înjunghiere, iar ceilalți au primit îngrijiri medicale ambulatorii sau au fost tratați la fața locului. În prezent, toți se află în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe a mai precizat că suspectul a fost reținut și este în prezent anchetat de autoritățile germane.

Amintim că șapte oameni, printre care și cinci moldoveni, au fost răniți în urma unui atac cu cuțitul, într-un centru pentru refugiați din Berlin. Incidentul a avut loc în seara zilei de marți, 13 august. La fața locului au intervenit mai mulți salvatori și polițiști, inclusiv, un elicopter dotat cu o unitate de terapie intensivă. Doi tineri, ambii în vârstă de 20 de ani, au fost transportați în stare gravă la spital.

Atacatorul, care a fost rănit și el, a fost reținut de poliție. În ultimele zile, la Berlin au avut loc mai multe atacuri cu cuțite, soldate cu răni grave și un deces.

De-a lungul anilor, numărul atacurilor și amenințărilor cu cuțitul a crescut, bărbații și adolescenții fiind principalii autori ai crimelor. În prezent, autoritățile germane iau în considerare înăsprirea măsurilor de control al armelor, cu sugestii de limitare a lungimii cuțitelor permise în public și interzicerea mai multor tipuri de arme reci.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE