11.2 C
Chișinău

Aproape 4 milioane de lei se vor cheltui ca să fie cumpărate mașini din 2024 și un autobuz pentru Pază de Stat

Serviciul de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova va cheltui 3,9 milioane de lei pentru vehicule noi. Este vorba despre șase automobile produse în acest an, dar și un autobuz cu rulaj.

Conform anunțului publicat de instituție, trei autoturisme vor avea cutie de viteză automată, iar altele trei – mecanică. Toate ar mai trebui să fie negre, cu motoare diesel, tracţiune integrală, airbaguri frontale și laterale pentru șofer și pasagerul din față, aer condiționat, computere de bord, media display cu radio, ecran tactil, minim patru difuzoare, dar şi alte dotări. Pentru mașinile care au cutie de viteză automată se mai solicită semnalizare sonoră și luminoasă de culoare roşie şi albastră, dar şi staţie radio fixă. Banchetele din spate trebuie să fie rabatabile, iar mașinile să fie dotate cu senzori acustici de parcare cu spatele. Autoritatea mai solicită garanție de minim trei ani sau pentru 100.000 de kilometri. La rândul săi, autobuzul trebuie să fie alb, la fel cu motor diesel, aer condiţionat, cu rulaj maxim de 10 mii km, dar nu mai vechi de anul 2017. Mijlocul de transport va avea între 12 și 14 locuri.

Canal 5 a încercat să afle de la SPPS de ce are nevoie de maşini noi şi de un autobuz rulat, unde vor fi folosite, când, pentru cine și de ce autobuzul trebuie să fie neapărat de culoare albă? Am mai vrut să ştim dacă ulterior automobilele vor fi utilate cu dotări speciale de securitate. De asemenea am vrut să aflăm din ce bani vor fi cumpărate vehiculele, dacă sumele au fost prevăzute pentru 2024 şi cât de vechi este parcul mobil al instituţiei? Reprezentanţii SPPS ne-au spus să le expediem o cerere oficială scrisă, la care deocamdată n-am primit răspuns.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE