27.2 C
Chișinău

Șoferul care ar fi provocat teribilul accident de lângă satul Codreanca, soldat cu moartea a cinci persoane, va sta 30 de zile în arest preventiv | VIDEO

Șoferul care ar fi provocat teribilul accident de lângă satul Codreanca, raionul Strășeni, soldat cu moartea a cinci persoane, va sta 30 de zile în arest preventiv, cu obligația de a-i fi acordate îngrijirile medicale necesare. Decizia a fost luată miercuri, 14 august, de magistrații Judecătoriei Strășeni, transmite Procuratura Generală.

Tânărul de 22 de ani, a fost externat în aceeaşi zi din spital și adus la judecătorie într-un scaun cu rotile, fiind cu piciorul fracturat. Acesta nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor.

Procurorii cer pentru inculpat 30 de zile de arest. El riscă închisoare de la 6 la 10 ani, cu anularea permisului de conducere.

Amintim că, tragicul accident s-a produs în dimineața zilei de sâmbătă, când şoferul, care ar fi circulat cu viteză excesivă, ar fi ieșit la depășire pe contrasens peste linia continuă.

Potrivit Poliției, în urma impactului frontal, două automobile în care au rămas blocate mai multe persoane au fost cuprinse de flăcări. Cinci oameni au ars de vii, iar alţi șase au avut nevoie de asistență medicală.

Procuratura Generală a comunicat că tânărul conducea mașina fără permis de conducere. Documentul i-a fost ridicat provizoriu acum o lună pentru șofat în stare avansată de ebrietate. Procurorii mai precizează că băiatul nu este la prima abatere de ordin penal.

Acum doi ani el a fost condamnat pentru furt, iar un an mai târziu a comis un jaf. Pe cazul produs la 10 august a fost inițiată o cauză penală, pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a dus la decesul mai multor persoane, crimă pentru care legea prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE