16.6 C
Chișinău

Printre victime ar fi și o minoră de 15 ani cu cetățenia Republicii Moldova. Noi detalii despre atacul cu cuțitul din Berlin, în urma căruia au fost răniți cinci moldoveni | VIDEO

Șapte oameni, printre care și cinci moldoveni, au fost răniți în urma unui atac cu cuțitul, într-un centru pentru refugiați din Berlin. Incidentul a avut loc în seara zilei de marți, 13 august, transmite Berliner Kurier.

O purtătoare de cuvânt a poliției a declarat, miercuri, că incidentul s-a produs în jurul orei 22:40, iar atacatorul, în timpul unei certe, a lovit cu cuțitul un vizitator în vârstă de 38 de ani. Un angajat de la securitate a încercat să-i despartă pe cei doi, însă a fost agresat și el. Inițial, atacatorul a fugit, dar la scurt timp sa întors în curtea proprietății, unde era un grup de circa 20 de persoane.

„Agresorul a sărit la bătaie și i-a atacat cu cuțitul”, a explicat purtătoarea de cuvânt a poliției. La fața locului au intervenit mai mulți salvatori și polițiști, inclusiv, un elicopter dotat cu o unitate de terapie intensivă.

Doi tineri, ambii în vârstă de 20 de ani, au fost transportați în stare gravă la spital. Atacatorul, care a fost rănit și el, a fost reținut de poliție.

Ministerul Afacerilor Externe deocamdată nu a oferit detalii despre cei cinci moldoveni, răniți marți seara, în atacul de la Berlin.

Între timp, presa germană scrie că printre victime ar fi și o minoră de 15 ani, care ar avea cetățenia Republicii Moldova. În ultimele zile, la Berlin au avut loc mai multe atacuri cu cuțite, soldate cu răni grave și un deces.

De-a lungul anilor, numărul atacurilor și amenințărilor cu cuțitul a crescut, bărbații și adolescenții fiind principalii autori ai crimelor. În prezent, autoritățile germane iau în considerare înăsprirea măsurilor de control al armelor, cu sugestii de limitare a lungimii cuțitelor permise în public și interzicerea mai multor tipuri de arme reci.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE