27.2 C
Chișinău

„O plasă și 5 scaune nu costă 400 de mii.” Locuitorii satului Micleușeni sunt revoltați că, în cadrul proiectului „Satul European”, în loc să fie construit unteren nou de volei, nu s-a făcut nimic, iar „sătenii continuă să-și ducă acolo animalele la păscut” | VIDEO

„Eu așa ceva încă nu am văzut. Băi oameni buni nu am văzut așa ceva de când sunt eu. Așa furt. Asta este furt masiv. Asta este dezastru. Hai să vedem ce s-a făcut din suma aceasta. Satul European Expres. 1000 de euro, două, trei, patru, cinci mii de euro sunt. Iaca câte o mie de euro scaunul. Mai departe setca, setca trebuie să fie scumpă. Lăcata, ei lăcata e cu preț 58 de lei sau 58 de mii mai degrabă”.

Acest video a fost filmat de un locuitor indignat din satul Micleușeni, raionul Strășeni. În acest filmuleț, bărbatul spune cât de încântat, între ghilimele, este de investiția în valoare de peste 372 de mii de lei din proiectul Satul European pentru renovarea stadionului local de volei.

CORINA CALMAȚUI, reporter Canal 5: „Terenul sportiv european, amenajat în stil moldovenesc arată cam așa. Pe mijloc este acest covor artificial din plastic, iar de jur împrejur a crescut iarba, care nu a fost cosită de mult timp. Plasa pentru volei este ruptă. Locul e îngrădit cu plasă din metal și în afară sunt instalate câteva scaune. Pe toată această frumusețe s-au cheltuit nici mai mult, nici mai puțin de 372 de mii de lei”.

Revoltați sunt și alți locuitori ai satului Micleușeni. Oamenii spun că sunt șocați de suma care s-a investit pentru renovarea stadionului și că nu e mare diferența între cea a fost și ce este, iar sătenii continuă să-și aducă acolo animalele la păscut.

„Stadionul acesta e de când m-am dus în armată, de când hăul! Făceam aici și cartofi. Acuma, parcă, de… Ar trebui să facă ceva ca să atragă lumea, tineretul. Așa e conducerea, cred eu. Cred că e așa”.

„O setcă și 5 scaune nu costă 400 de mii. De mii de lei. -Da. Nu, dacă erau așa de ce nu a tăiat iarba aceasta? A trebui aici ordine normală”.

„Ce a făcut? Nu a făcut nimic. Paște calul lui Serafim acolo și gata. Ce o făcut cu banii? Nouă nu ni-a dat nimic, poate ți-a dat netale o mie. Consilierei ce, stau degeaba acolo să treacă luna și să primească bani. Cam așa. E drept ori nu?”

Deși pe panoul atașat de plasa care îngrădește stadionul scrie clar că lucrările au început la dată de 1 septembrie 2023 și s-au încheiat la 21 decembrie 2023, primarul localității, Rodica Butnaru, susține că ar mai fi de lucru la acest obiect. Ea a refuzat să acorde un interviu jurnalistului nostru, însă în afara camerei de luat vederi, ne-a spus că lucrările nu s-au încheiat. Cu toate că pe panoul de prezentare a proiectului este indicată clar valoarea investiției – de 372 de mii 522 de lei, am vrut totuși să aflăm ce sumă s-a cheltuit de facto pentru renovarea stadionului, însă doamna primar părea pierdută în cifre și nu ne-a putut răspunde la întrebare.

„Încet, încet facem lucrurile. Să ne da-ți detalii când a fost el renovat și cât s-a cheltuit pentru el? Cu toate chestile acestea puse în față, nu știu”.

Amintim că Programul „Satul European Expres”, lansat recent de Guvernul Republicii Moldova, are scopul de a moderniza infrastructura rurală prin implementarea unor proiecte rapide, cu un termen de finalizare de maximum șase luni și posibilitatea accesării resurselor financiare de până la 450 mii de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE