18.3 C
Chișinău

O moldoveancă de 65 de ani a decedat în incendiile de vegetație din Grecia: Aceasta a lucrat în suburbia Atenei ultimii 25 de ani | VIDEO

O moldoveancă de 65 de ani a decedat în incendiile de vegetație din Grecia. Despre asta anunţă presa elenă. Corpul carbonizat al Nadei a fost găsit marţi, la scurt timp după miezul nopții, în baia fabricii de artizanat din oraşul Chalandri, care a fost grav avariată de foc. Femeia ar fi lucrat la întreprinderea din suburbia Atenei în ultimii 25 de ani.

Propietarul afacerii a declarat că nu-și poate explica de ce ea nu a plecat când a văzut că flăcările înaintează. El a mai adăugat că femeia urma să plece în concediu, în această săptămână.

Pentru că Nadia nu voia să-și piardă salariul pentru zilele în care ar fi fost plecată, m-a rugat să lucreze puțin în plus și să recupereze astfel. I-am spus că nu trebuie, dar ea a insistat. Era o persoană sfântă, foarte bună, harnică și cinstită, o femeie de aur, nu voi mai găsi aşa angajat niciodată”, a spus bărbatul jurnaliştilor.

Contactat de Canal 5, Ministerul de Externe de la Chișinău doar a confirmat decesul unei femei din Republica Moldova în Grecia şi a spus să va reveni cu detalii ulteriori.

Conform France24, cel puțin cinci pompieri au fost răniți în timpul intervenției în cauză, iar 66 de persoane au suferit diferite tipuri de leziuni și au beneficiat de ajutor medical. Incendiul din apropierea capitalei elene, în care a murit moldoveanca, a cuprins aproximativ 10.000 de hectare. Flăcările s-au intensificat din cauza vântului și au distrus mașini, locuințe și afaceri.

Amintim că, luni, Ministerul Afacerilor Externe al Moldovei a emis o alertă de călătorie în Grecia, în contextul incendiilor masive. MAE îndeamnă moldovenii aflați în Republica Elenă la vigilență, iar în situații de risc cetățenii sunt rugați să ia legătura cu misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Grecia. Instituția recomandă cetățenilor să manifeste precauție în zonele afectate și să monitorizeze știrile din mass-media locală.

În cazul unor alerte telefonice privind izbucnirea unor incendii în zona în care se află concetățenii noștri, aceștia trebuie să urmeze instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere. Starea de alertă maximă a fost declarată în Grecia, după ce incendiile de vegetație au scăpat de sub control la periferia capitalei. Presa străină anunță că focul a izbucnit duminică, la aproximativ 35 de kilometri nord-est de Atena. Autoritățile din Grecia au solicitat luni ajutorul Uniunii Europene. La combaterea incendiului s-au alăturat salvatorii și pompierii din mai multe țări, inclusiv Republica Moldova. Potrivit datelor oferite de MAE, în prezent, 5.857 de cetățeni ai Republicii Moldova sunt stabiliți cu traiul în Grecia.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE