8.2 C
Chișinău

COVID-19 revine? Numărul infectărilor aproape că s-a dublat timp de o săptămână

Aproape 1400 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în perioada 5-11 august în Republica Moldova. Indicatorul practic s-a dublat, comparativ cu săptămâna 29 iulie – 4 august, când au fost raportate 743 de îmbolnăviri.

„În Republica Moldova au fost înregistrate 1381 de cazuri de COVID-19, dintre care 115 cazuri în regiunea transnistreană. Astfel, numărul cazurilor a crescut de 1,9 ori în comparație cu săptămâna precedentă, 29 iulie-4 august”, transmite Ministerul Sănătății.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în perioada 22-28 iulie, în regiunea europeană s-a înregistrat o creștere de 5.339 de cazuri de COVID‒19, iar tendința se observă în mai multe țări. Bunăoară, peste Prut au fost raportate peste 5400 de îmbolnăviri săptămâna trecută.

În contextul sezonului estival și creșterii mobilității populației, doctorii recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție, pentru a preveni îmbolnăvirile: păstrarea distanței, evitarea aglomerațiilor și respectarea regulilor de igienă.

realitatea.md

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE