8.2 C
Chișinău

Consiliul Europei solicită Bulgariei să renunțe la legea care interzice propaganda LGBT în școli | VIDEO

Consiliul Europei solicită Bulgariei să renunțe la legea care interzice propaganda LGBT în școli, anunță Euractiv.com. Potrivit portalului, comisarul pentru drepturile omului, Michael O’Flaherty, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această interdicţie și a solicitat președintelui ţării să nu o promulge.

Reacția vine, după ce Parlamentul de la Sofia a adoptat, săptămâna trecută, un amendament la Legea Educaţiei prin care interzice în şcolile bulgare „propaganda, promovarea sau incitarea în orice formă, directă sau indirectă, a ideilor şi punctelor de vedere legate de orientarea sexuală netradiţională şi/sau identitatea de gen alta decât cea biologică”.

Modificarea propusă de partidul pro-rus Renaştere a stârnit proteste în capitală. În timpul dezbaterilor, susţinătorii amendamentului au subliniat că acesta reflectă valorile creştin-ortodoxe şi spiritul Constituţiei bulgare, care precizează că o căsătorie poate fi doar între un bărbat şi o femeie.

Discuții privind atitudinea față de comunitatea LGBT apar adesea în dezbaterile politice din Bulgaria și în mass-media, deoarece fosta republică comunistă se confruntă cu șapte alegeri parlamentare în trei ani și jumătate, pe fondul unei grave instabilităţi politice. Țara balcanică nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex sau uniunile civile, mai scrie sursa citată.

Rostonline.ro aminteşte că o lege similară este în vigoare în Ungaria din 2021, motiv pentru care Consiliul Europei a luat mai multe măsuri împotriva Budapestei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE