11.2 C
Chișinău

„Avionul meu a zburat fără mine”. Nervi întinși și revolte pe Aeroportul Chișinău. Haos total, de când statul a preluat gestiunea Aerogării, spun călătorii | VIDEO

Nervi, timp pierdut, dar și furie. Cel puțin asta au simțit în ultimele zile pasagerii care au zburat prin Aeroportul Internațional Chișinău. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe secvențe video, în care oamenii se plâng că, din cauza incompetenții responsabililor de la aerogară, nu au reușit să zboare, asta chiar dacă au ajuns la aeroport cu mai bine de trei ore înainte de decolare.

„Avionul meu a zburat astăzi fără mine. Am avut cursa la 12.30, nu contează, m-am înregistrat cu 3 ore înainte, apoi s-a format o coadă imensă, ireală la control. Tuturor le era indiferent. Eu m-am apropiat la ghișeul de înregistrări la 12.32. Între timp, minunatele fete de la FlyOne au reușit, mai bine zis, avut timp să-mi scoată bagajul, dar nu știu de ce nu au găsit timp să mă înregistreze la cursa, care, întrun final, a întârziat cu 40 de minute”.

Nemulțumiți de situația de la Aeroport sunt și cei care întâmpină sau îi petrec pe cei apropiați. Oamenii ne-au spus că așa haos a început de când aerogara a revenit în gestiunea statului.

„Bineînțeles că e groaznic, nu înțeleg, nu am auzit niciodată să fie așa ceva la aeroport. Întotdeauna aici era totul punctual și corect, mereu urcai la timp în avion pentru decolare. La timp era și aterizarea. Dar așa cum este acum, prima dată aud și văd, eu am văzut pe Facebook că sunt foarte mulți oameni, încât mam speriat. Sunt unele schimbări pentru că aeroportul a fost preluat de stat, când era privat era mult mai bine. Angajații se străduiau să muncească pentru oameni, dar acum nu mai fac totul pentru oameni”.

„Dacă CHECK-INUL este aici, coada ajunge până la capătul aeroportului, sunt mulți copii mici, adulți, toată lumea stă la coadă.
– V-a indignat cumva?
– Da, desigur, am fost surprinși, nu am înțeles ce s-a întâmplat, de ce stăteau atât de mulți oameni, eram confuzi”.

„Acum este cu mult mai rău decât era înainte. O atitudine față cetățenii care pleacă la odihnă sau la copii, aglomerație mare, nicio regulă, se plimbă toți – și Poliția de Frontieră, și angajații, și care mai sunt, se plimbă numai ca să treacă timpul și să primească salarii marii”.

Potrivit Poliției de Frontieră, motivul haosului ar fi numărul mare de curse în perioada estivală, dar și capacitatea limitată a infrastructurii aeroportuare.

Situația a scăpat de sub controlul responsabililor de la Aeroport, inclusiv de când accesul în terminalul aeroportuar a fost permis doar pasagerilor care prezintă biletul și documentul de călătorie, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Atunci, mai mulți oameni au criticat dur această decizie, din cauza că erau nevoiți să aștepte afară pe vânt, ploaie sau căldură și că nu au fost create condiții elementare de așteptare, nefiind diponibile nici măcar toalete în caz de necesitate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE