11.2 C
Chișinău

„Politica dusă de gruparea criminală PAS distruge Moldova, distruge viitorul acestei țări”. Blocul ”Victorie” a contestat decizia CEC de a refuza înregistrarea pentru alegerile prezidențiale și referendum | VIDEO

Blocul ”Victorie” a contestat la Curtea de Apel decizia Comisiei Electorale Centrale de a refuza înregistrarea pentru alegerile prezidențiale și referendum. Înainte de începerea ședinței, în fața clădirii instanței a avut loc un miting de susținere a organizației politice. Manifestanții au venit cu pancarte pe care scria ”Aduceți justiția înapoi în Moldova!” și ”Justiție pentru toți, nu pentru aleși!”. Membrii blocului „Victorie” au cerut autorităților să înceteze presiunile asupra opoziției și să se ocupe de problemele reale din țară.

PAVEL VEREJANU, membrul Blocului ”Victorie”: „Doar în anul trecut peste 70 de mii de tineri au plecat de peste hotarele RM în diferite țări. Noi suntem în locul numărul unu la depopularea unui stat. Noi înțelegem că politica dusă de gruparea criminală PAS distruge RM, distruge viitorul acestei țări. Și de aceasta nu vre să ne înregistreze. Maia Sandu în loc se deschidă terenuri de joacă, se deschidă taberele de vară pentru copii și tineri, noi vedem că ea dimpotrivă se luptă doar cu partidele politice care o impiedică să distrugă țara”.

IVAN STAMOV, membrul Blocului ”Victorie”: „Astăzi, partidul de guvernământ PAS condus de președintele Republicii încearcă în mod ilegal să ne priveze de dreptul de a vota așa cum dorim, să ne priveze susținătorii de dreptul de a vota pentru forța noastră politică. În urmă cu un an, exact aceeași ilegalitate a avut loc în timpul alegerilor pentru organele locale de autoguvernare publică. Am candidat și eu la funcția de primar, am lucrat și eu cu oamenii și am sperat și eu că mi se va acorda dreptul de a fi ales, dar cu o zi înainte de ziua alegerilor, partidul „Șansă”, din partea căruia candidam, a fost scos ilegal din cursa electorală. Da, știm că Constituția RM este călcată în picioare, încălcată în fiecare zi. Dar noi nu renunțăm. Continuăm să luptăm”.

În timpul ședinței de la Curtea de Apel a capitalei, judecătorii au refuzat să o includă în proces, în calitate de parte terță, pe Marina Tauber, secretarul executiv al Blocului ”Victorie”. Avocatul organizației politice Vadim Banaru intenționează să conteste această decizie la Curtea Supremă de Justiție. Ca urmare, ședința Curții de Apel a fost amânată pentru 15 august.

MARINA TAUBER, deputat independent, membrul Blocului ”Victorie”: „Solicităm dreptatea aici în instanță. pentru că decizia CEC este absolut nefondată, nu este bazată pe nici un argument juridic. Este tot o comandă politică din partea Maiei Sandu și partudului PAS. Și astăzi am venit să ne expunem ăn acest sens. Mai mult ca atât în recursul nostru noi am solicitat că eu să fiu acceptat în acest proces ca persoana terță fiind aleasă de colegii mei de blocul Victorie în calitate de secretarul executiv, am fost menționată de mai multe ori în decizia CEC-ului . De aia am dreptil și trebuie să pot să dau viziunea mea, să explic poziția mea”.

Reamintim că Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze Blocul ”Victorie” în calitate de concurent la referendumul constituțional și la alegerile prezidențiale. Acest lucru a fost explicat prin faptul că denumirea blocului era identică cu denumirea partidului Victoriei-Pobeda. Adrian Cojocaru, avocatul blocului politic Victoria, a calificat decizia CEC drept ilegală și și-a anunțat intenția de a o contesta în instanță.

Partidele din blocul Victoria fac apel la cetățeni să vină la referendum și să voteze împotriva modificării Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană. Referendumul privind modificarea Constituției și alegerile prezidențiale vor avea loc în aceeași zi, 20 octombrie. Opoziția și o serie de experți au criticat dur decizia de a organiza simultan cele două procese electorale. Maia Sandu a motivat această idee prin faptul că alegerile prezidențiale ar asigura un număr mai mare de participanți la plebiscit.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE