11.2 C
Chișinău

Marina Tauber despre interdicția de a părăsi țara: Instanța a luat decizia după ce presa a interpretat greșit declarația mea, care care nu au nicio legătură cu faptele | VIDEO

Marina Tauber nu are dreptul să părăsească țara în următoarele 60 de zile. Interdicția i-a impusă, după ce presa a interpretat greșit o declarație a politicianului.

MARINA TAUBER, membrul grupului parlamentar „Victorie”: „Canalul de Telegram Index a adăugat la citatul meu unele gânduri, presupuneri, fantezii de-ale lor și au scris, citez: „Un deputat părăsește țara pe o perioadă nedeterminată”. Dacă țineți minte, de asemenea, după ce am văzut că unele surse mass-media, și anume – cele afiliate puterii, dar și blogherii afiliați guvernării au început să propage aceste speculații, eu am mai venit cu un mesaj, în care am explicat că nu am de gând să plec nicăieri, în sensul că nu am de gând să părăsesc țara și voi continua să lupt pentru ceea ce am început cu toții să luptăm”.

Potrivit Marinei Tauber, atât procurorii, cât și judecătorul nu au analizat postarea originală pe care a făcut-o ea, ci au subliniat interpretările subiective din mediul online și din presă.

MARINA TAUBER, membrul grupului parlamentar „Victorie”: „Nimic neașteptat, de fapt nu s-a întâmplat. Eu de dimineață eram pregătită că îmi vor ipune această măsură. Întotdeauna, în sufletul unui om cu bun simț rămâne speranța că, dacă procurorul încalcă legea cu nemiluita, măcar judecătorul se va gândi la consecințe, dar în această situație nu s-a întâmplat așa și judecătorul a decis să facă jocul organelor competente la indicația Maiei Sandu”.

Marina Tauber a declarat că va contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel.

Amintim că, în 2021, după un proces care a durat 48 de ore și a continuat până noaptea târziu, candidatei din partea partidului ȘOR, Marina Tauber, i-a fost interzisă participarea în turul doi de scrutin, asta, în condițiile în care aproape 48 la sută dintre alegătorii veniți la urne în primul tur au votat-o. Tauber consideră că astfel i-au fost încălcate drepturile la un proces echitabil, la apărare și dreptul de a vota și de a fi votată. Marina Tauber și avocații săi califică procesul drepr unul politic și, pe lângă absurditatea acuzațiilor, ei mai acuză lipsa de probe suficiente și graba cu care a fost analizat cazul. Avocații politicianului au depus o sesizare la CEDO.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE