11.2 C
Chișinău

Deputatul PAS Oazu Nantoi ar putea fi audiat de polițiști după declarațiile scandaloase în adresa dansatoarelor Ansamblului JOC | VIDEO

Deputatul PAS Oazu Nantoi ar putea fi audiat de polițiști în legătură cu declarațiile calomnioase în adresa dansatoarelor Ansamblului JOC, se arată într-o decizie a Consiliului pentru Egalitate, emisă în urma sesizării depuse de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adela Răileanu, care a făcut referire la declarațiile lui Oazu Nantoi din timpul discursului său de la tribuna parlamentului.

OAZU NANTOI, deputatul PAS: „Iată la Moscova, la congresul de tristă faimă, dansau vioi moldovence frumoase. Nu gratuit, cred eu. Ei bine, în condițiile lumii rusești în Moldova, frumoasele moldovence vor avea o perspectivă strălucitoare. Pentru ruble să servească soldații ruși-eliberatori în bordeluri, și pentru asta nu trebuie să studiezi la universitățile europene”.

În concluziile sale, Consiliul a constatat că ”… faptele invocate pot fi considerate o instigare la discriminare pe motive de prejudecată, deoarece promovează o imagine denigratoare a femeilor moldovene, asociindu-le cu prostituția”, se arată în decizia Consiliului pentru Egalitate.

Consiliul a trimis plângerea către Inspectoratul de Poliție Buiucani, pentru a fi examinată conform competențelor. Ofițerul de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati ne-a declarat că la inspectorat a parvenit o astfel de solicitare, cazul este inregistrat, iar polițiștii investigheaza si stabilesc circumstanțele. Amintim că afirmațiile jugnitoare ale deputatului PAS, Oazu Nantoi au fost făcute după ce câțiva dansatori de la ansamblul „JOC” au participat la un eveniment internațional din Sankt Petersburg la care au fost prezenți și reprezentanți ai Blocului „Victorie”. Declarațiile lui Nantoi au fost condamnate de mai mulți politicieni, iar unii dintre ei au cerut sancționarea parlamentarului. Abia după patru zile de la incident, sub presiunea deputaților socialiști, vicepreședintele Legislativului și deputat PAS, Doina Gherman, a declarat că Platforma Femeilor Deputate va cere lui Oazu Nantoi să ceară scuze pentru afirmațiile făcute. Nantoi a evitat să-și ceară scuze de la tribuna parlamentului. De asemenea, Ansamblul ”JOC” a expediat o cerere către deputat, în care tot colectivul a cerut parlamentarului să fie exprimate scuzele publice. Până în prezent nicio reacție nu a venit din partea deputatului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE