13.3 C
Chișinău

„Nu pare a fi democrație, ci o dictatură. Oamenii nu mai cred acestei guvernări”. Locuitorii din Chișinău sunt indignați de închiderea unui alt post TV din Moldova | VIDEO

Chișinăuenii sunt indignați de decizia autorităților de a mai închide un post de televiziune care nu este pe placul lor. Mai mulți cetățeni cărora le-am solicitat opinia ne-au spus că retragerea licenței canalului Mega TV, chiar în perioada dinaintea alegerilor prezidențiale este ilegală.

„Așa face marea noastră președintă, vedeți?”.

„Nu-mi pare corect”.

„Este ilegală închiderea canalelor. Este un abuz”.

„Haos și iresponsabilitate, pentru că poți face tot ce vrei fără frică de răspundere”.

„Acest lucru provoacă agitație printre oameni, nu este corect”.

Oamenii mai spun că motivul retragerii licenței de emisie postului Mega TV este același ca în cazul altor instituții media închise este dorința guvernanților de a elimina concurenții politici.

„Încurcă televiziunile? Încurcă la cuiva? În timpul alegerilor. De aceea le închid. Le-au îcurcat, și le-a fost frică de ele.
– De ce să nu le ofere șansa să funcționeze?
– De ce, dacă există atâta concurență care le poate ocoli? Se pare că avem o altă Europă, judecând după legile actuale”.

„Este un proces politic, nu le este convenabil cred că”.

„Vor să facă așa ca să existe mai puțină informație, concurență. Cel mai probabil, da, să facă așa, încât canalele competitive să nu existe. Eu așa cred”.

„Eu pur și simplu sunt șocată – e greu de înțeles. Cum încurcau ei? De ce ar interzice cineva oamenilor să privească ce vor. Vom avea informații favorabile autorităților și atât”.

„Este un război informațional, cred. Despre asta cred eu că este vorba. Alegerile sunt în curând. Cei de la guvernare nu vor să cedeze puterea, așa că nu-i este favorabilă. Întotdeauna a fost așa. Ca orice altă guvernare, încearcă să lichideze opoziția. Informația a fost întotdeauna o armă a puterii, de asta se întâmplă așa”.

„Cred că deranjează pe cineva că spun adevărul sau că nu iau mulțumit”.

„Nu pare a fi democrație, ci o dictatură. Și asta duce la destabilizarea situației. Și mai duce la faptul că oamenii încep deja să se indigneze. Și încetează să mai creadă acestei guvernări”.

Vinerea trecută, Consiliul pentru promovarea proiectelor de investiții de importanță națională a suspendat licența de emisie a MEGA TV. Anterior, opt asociații media au declarat că astfel de mecanisme juridice, care implică suspendarea licențelor canalelor TV sau posturilor de radio fără decizii judecătorești, au fost considerate neconstituționale.Mai mulți politicieni și reprezentanți ai societății civile au condamnat închiderea canalelor TV.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE